Címlap Zöldhullám 10. Készház Vásár – V. Készház Konferencia
10. Készház Vásár – V. Készház Konferencia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Nyírő Norbert   
2009. október 22. csütörtök, 13:41

Mintegy negyven cég részvételével került megrendezésre 2009 október 16. és 18.-a között a 10. Készház Vásár, ill. ehhez kapcsolódóan, 16.-án az V. Készház Konferencia, a Budapesti Kongresszusi Központban. A már hagyományosnak nevezhető rendezvények idén a Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozatának részét képezték, melynek mottója ez volt: „Tervezés, engedélyezés, megvalósítás, ellenőrzés – a minőség és az energia-megtakarítás jegyében.”

 A színes, forgatagos vásáron – hagyománytisztelő módon – idén is csak a MAKÉSZ- védjegyes cégek és beszállítók állíthattak ki. Az érdeklődő építők és építtetők megismerhették a passzív és aktív készházak speciális építési technológiáit, az alacsony energia-felhasználású épületek alapelveit, a jövő évi kínálatot, az új technikai fejlesztéseket, és természetesen nem maradhattak el a szaksajtó standjai sem. De voltak itt a legújabb készház technikákat felvonultató cégek mellett hőcserélők, geotermikus szivattyúk, gerenda- és rönkházak, speciális hőszigetelő rendszerek és nyílászárók, és alternatív falazó anyagok is.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Építészmérnöki Kar Építéskivitelezés Tanszéke, valamint az ÉVOSZ Könnyűszerkezet- építő Szakmai Tagozata szervezésében megrendezett konferencián szintén az energia- megtakarítás helyes módjairól, a tévhitek eloszlatásáról, az energia- felhasználás optimalizálásáról volt szó. A mérnök kamara tagjai 3+1, az építész kamara részvevői 3 kredit pontot szerezhettek a részvételükkel.

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld