Címlap Életminőség Bambusz és kolibrik
Bambusz és kolibrik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. október 21. szerda, 07:51

A stílus meghatározása nem okozott gondot vendéglátóinknak, hiszen mindketten egyértelműen a modern enteriőrökre szavaztak, és közös kívánság volt az is, hogy kedvenc nyaralóhelyük, Thaiföld világa is jelenjen meg a berendezésben. A feladat nem megoldhatatlan, hiszen Távol-kelet formakultúrája és a minimál bútorai azonos jegyeket is hordoznak: mindkettő letisztult vonalvezetésű, már-már puritán tereket ír elő. A bambusz, az egzotikus alapanyagok, az eredeti thai képek együtt valóban különleges atmoszférát teremtenek.

Mivel a tervezés megkezdésekor a kivitelezők még csupán az alapásásnál tartottak, lehetőség nyílt a válaszfalak tetszés szerinti tologatására, az alaprajzi elrendezés újragondolására. Nem bolygatták a három kisebb szobát, ám az étkezőt és az előszobát szeparáló falakat nem kérték, aminek következtében jókora teret nyertek a nappaliban. Ráadásul, mivel a lakást átlósan megnyitották, sokkal nagyobbnak tűnik a valóságosnál, hiszen már az előszobából betekinthető a lakás legnagyobb része. 
Minden bútort újonnan vásárolt a fiatal pár, törekedve arra, hogy a kiválasztott darabok visszafogottak, semlegesek legyenek mind színben, mind formájuk tekintetében, így a szép anyagok és kiegészítők sokkal inkább érvényesülhetnek. 

 

 

 

Világos, modern sarokkanapéval oldották meg a társalgó berendezését, amely érdekességét a különleges, kolibri madaras tapétának köszönheti. A trópusi levelek és virágok közt repkedő zöld és rózsaszín madarak a párkányként körbefutó polc fölött egyszerre tűnnek egzotikusnak és formabontónak, a polcba rejtett világítással pedig még elvarázsoltabbá válik a látvány. Persze egy ilyen karakteres tapétából sokat nem használhattak, ezért a kanapé mögötti felületet kivizöldre festették.
A nappalival egy térben kialakított étkezőbe Ázsiából rendelt teakfa ebédlőasztalt választottak, hosszított, bambuszbetétes háttámlás székekkel. Az étkező falát egy thai kép, pontosabban egy képmástöredék díszíti, mellette pedig egy falfülkébe süllyesztett könyvespolcot alakítottak ki. Visszafogott szellemben tervezték meg a szomszédos konyha berendezését. A fehérített tölgy színű frontokkal gyártott bútorok a lehető legegyszerűbbek, az ajtók minta nélküliek, még fogantyúkat sem szereltek rájuk. Egyetlen „díszei” a felsőszekrények alumínium keretes, felnyíló üveges ajtajai, amelyek könnyedebbé teszik a látványt. A konyha világítását a felső szekrények aljába, illetve a föléjük épített gipszkarton dobozba süllyesztett szpotokkal oldották meg, a fő attrakciója pedig a két vaskos bambuszrúd, amely a térelválasztóként beforduló konyhapultot zárja le.

 

 

 

Kolobrik népesítik be a hálószobát is, igaz, ezúttal éjszakai repülés közben örökítette meg őket a tapéta tervezője. A tapétából csupán az egyedileg tervezett franciaágy mögötti falra került, különben a berendezés itt is visszafogottan elegáns. Érdemes bepillantani a fürdőszobába is. Ez nem is túl nehéz, hiszen a hálószoba és a fürdő válaszfalába óriási üvegablakot nyitottak, ezen keresztül szinte tökéletes az átlátás. Az üvegfal beépítése az egyterű otthon és a szeparált helyiségek közötti kompromisszum, amitől tágasabbnak tűnik a tér. Nem is akármilyen látványt tárul a szemünk elé, hiszen ebben a fürdőszobában egyáltalán nem a megszokott hidegburkolatokkal találkozunk. Sőt mi több, egyáltalán nem használtak kerámiát! A padlót gumival fugázott teakfával borították, amely tökéletesen bírja a párát és a vizet, és ezt futtatták fel a kád oldalára is. A falra csempe helyett vízálló falfestés került, méghozzá élénksárga árnyalatban. Egyedi tervezésű mosdópult és felső szekrény is készült még ide, tökéletes harmóniában a lakás egészének berendezésével. 
Vendéglátóink bolondulnak a praktikusan berendezett, tágas otthonukért, és persze a hangulatáért, ami újra és újra a thaiföldi nyaralás szép pillanataira emlékezteti a fiatal párt.

Szöveg: Pannonhegyi Katalin Fotó: Székely Péter

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld