Címlap Közélet Baloldaliság és válságkezelés
Baloldaliság és válságkezelés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Földesi Boglárka   
2009. október 11. vasárnap, 18:13

Egy baloldali kormánynak elemi kötelessége, hogy a kiszolgáltatottak mögé álljon

 

A Baloldali Tömörülés Platform szombaton tartotta országos értekezletét, amelynek témája a baloldaliság és a válságkezelés volt. A zárt tanácskozást megelőzően a platform elnöke, Kiss Péter újságíróknak összegezte, mit is takar az ülés címe, mi mindenről fognak vitatkozni a résztvevők.

A fő szempont annak elemzése lesz, hogy miként lehet baloldali politikával feloldani a gazdasági válságot. Mindig a nehéz helyzetekben derül ki, melyik kormány milyen elvek mentén kezeli az egyes problémákat, a társadalom mely rétegét kívánja jobban terhelni, s melyiket kevésbé, vagy egyáltalán nem. Meghatározó, hogy kiknek az érdekében keres választ a gondok megoldására - magyarázta Kiss Péter.

Hozzátette: egy baloldali kormánynak elemi kötelessége, hogy a kiszolgáltatottak mögé álljon, segítse őket, hogy ne egymaguknak kelljen szembenézni a gyakran kegyetlen pénzvilággal. Arra is ügyelni kell, hogy senki ne szoríthassa hatalmi alapon háttérbe az érdekvédelmet.

A platform elnöke kitért arra is, hogy a lakosság számára rendkívül fontos a közbiztonság. Nem véletlen, hogy a jövő évi költségvetés ennek javítására az idei összegnél többet szán. 

Kiss Péter hangsúlyosan szólt annak feltárásáról, hogy milyen okok vannak a gazdasági válság kirobbanásának hátterében. Mint mondta, nem szabad megfeledkezni a tőke, a befektetők társadalmi felelősségéről. A hasonló helyzetek megakadályozását nemzetközi és országos szintű törvényekkel egyaránt segíteni kell.
 
A baloldali tömörülés elnöke beszélt a szolidaritás fontosságáról is. Mint mondta, kevés, hogy a kormány segíti a legkiszolgáltatottabb réteget, hogy létrehozta a krízisalapot, szükség van egyedi megoldásokra, ha kell, extra segítségre, de arra is, hogy a tehetősebbek a válság idején legyenek szolidárisak a rászorulókkal.

Forrás: www.mszp.hu 

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld