Címlap Közélet Feljelentették Gyurcsány Ferencet
Feljelentették Gyurcsány Ferencet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Népszabadság Online   
2009. október 06. kedd, 19:17

Az LMP szerint visszaélt hivatalával a volt kormányfő

A Lehet Más a Politika (LMP) feljelentést tett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen hivatali visszaélés gyanújával - közölte a párt. Kedd délutánig azonban a följelentés nem érkezett meg a címzett, Kovács Tamás legfőbb ügyész hivatalába.

 

Feljelentésében az LMP a King's City beruházással összefüggésben a Magyar Hirlap hasábjain, július 7-én közzétett dokumentunban foglaltak alapján közli, hogy májsuban a King's City beruházásról szóló tárgyaláson a Parlamentben „a befektetők gyakorlatilag komplett kormányzati intézkedéseket mondtak tollba a volt és a jelenlegi miniszterelnöknek". A kormány tárgyaló küldöttségét Gyurcsány Ferenc vezette.

Az LMP a beruházással összefüggésben korábban előbb alapos kormányzati vizsgálatra szólította fel a miniszterelnököt, majd a háttér-egyeztetések és a rendelet-alkotás összefüggéseinek feltárására kérte a Legfőbb Ügyészt. Érdemi előrelépés egyik vonatkozásban sem történt.

Feljelentésében a párt hangsúlyozza, hogy a "King's City-ről" hozott döntéskor a kormány, és a kormányfő több jogszabályt is figyelmen kívül hagyott, nem készült hatástanulmány és a civil szervezetek sem véleményezhették a javaslatot. Mindezekkel a lépésekkel jogtalan előnyhöz juttatták a beruházókat.

A párt, mint írják, azért tett feljelentést, hogy világos legyen: a közhatalmat gyakorló személyek nem magánvállalkozásukat, hanem a Köztársaságot képviselik. Ezért kötelesek tiszteletben tartani az állampolgároknak azt a jogát is, hogy alternatív fejlesztési elképzeléseiket a nyilvánosság előtt ütköztessék a kormányzati tervekkel.

A Népszabadság az ügyben keresi Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt.

Forrás: www.nol.hu 

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld