Címlap Mozaik Húszmillió forint folyt be az elefántárverésből
Húszmillió forint folyt be az elefántárverésből PDF Nyomtatás E-mail
Írta: FH/ Kele   
2009. szeptember 29. kedd, 17:20
A támogatói felajánlásokkal együtt körülbelül húszmillió forint gyűlt össze a szombati elefántárverésen. A művészek által készített szobrok eddig a főváros utcáin, terein álltak, de a hétvégén a hetven alkotás több mint fele gazdára talált - mondta a Független Hírügynökségnek Csikós Balázs kampányszervező. A pénzből a X. kerületi Segítőház Szociális Otthont újítják fel - tette hozzá.

Körülbelül egy éve indult a kampány azzal a céllal, hogy lehetőséget adjanak fiatal művészeknek a bemutatkozásra, és hogy segítsenek a hajléktalanokon - mondta Csikós Balázs. Az alkotások eddig Budapest utcáin, terein és bevásárlóközpontjaiban álltak, a hét végén azonban elárverezték őket. A hetven szobor több mint fele el is kelt, a többinek interneten próbálnak gazdát találni - tette hozzá a kampányszervező.

Az egyik bank 10 millió forintos felajánlásával, az egyéb támogatásokkal és az árverésből összesen csaknem 30 millió forint folyt be. Ha a kiadásokat levonják, hozzávetőleg 20 millió forint marad, ezt a pénzt a X. kerületi Segítőház Szociális Otthon felújítására fordítják majd - mondta Csikós Balázs.
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld