Címlap Közélet Elindult az MTV reggeli műsora, vége a Fidesz-KDNP-bojkottnak
Elindult az MTV reggeli műsora, vége a Fidesz-KDNP-bojkottnak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Heti Világgazdaság Online   
2009. szeptember 28. hétfő, 08:42


A Nap-kelte helyett új reggeli műsorral jelentkezett a Magyar Televízió (MTV) hétfőn. A műsorban újból tiszteletét tette Semjén Zsolt.

 

 A Ma reggel című műsor 6 óra 40-kor indult, Süveges Gergő műsorvezetésével. A köztévé pénteken sugározta utoljára a Nap-kelte című produkciót, aznap, amikor felmondta a szerződést a magazinműsort készítő társasággal. A műsorban ismét részt vett Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is, ezzel megtörve a Fidesz és a KDNP három éve meghirdetett bojkottját. 

Az MTV vasárnapi közleménye szerint a műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő közéleti főszerkesztőség égisze alatt készül, a stábban azonban helyet kaptak az MTV hír- és a szórakoztató főszerkesztőségének belsős munkatársai is.

A közlemény szerint a céljuk az, hogy tényszerű, sokoldalú, pártatlan és kiegyensúlyozott legyen az új reggeli adásfolyam. Bíznak abban, hogy a képernyős vitákban a kormány- és az ellenzéki oldal képviselői egyaránt részt vesznek, mert közösségi érdek, hogy az MTV teret adjon a társadalmi párbeszédnek - mutattak rá.

Megsértődtek

A hétfői műsorban szereplő Semjén Zsolt az egyházfinanszírozásról beszélt. Semjén Zsolt csaknem három évvel ezelőtt, 2006. október 10-én jelentette be a Fidesz által szervezett Kossuth téri tüntetéssorozat egyik szónokaként, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című reggeli műsorában, mert - mint fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amihez már nem tudnak asszisztálni.

Egy nappal később a KDNP elnöke közleményben fejtette ki azt a véleményét, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió. "Ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, mely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal" - fogalmazott akkor Semjén Zsolt. Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke múlt pénteken az MTI kérdésére azt mondta: a hétvégén dönti el a Fidesz, hogy ha meghívást kapnak, szerepelnek-e hétfőtől a Magyar Televízió új reggeli műsorában.
www.hvg.hu

 


 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld