Címlap Kultúra Tizennégy bemutató lesz Szegeden az idei színházi évadban
Tizennégy bemutató lesz Szegeden az idei színházi évadban PDF Nyomtatás E-mail
2008. szeptember 09. kedd, 17:43
Tizennégy bemutatót terveztek a 2008/2009-es évadra a Szegedi Nemzeti Színházban, ebből hetet játszanak a Nagyszínházban, hetet pedig a kisszínházi játszótéren - mondta el Gyüdi Sándor, a teátrum júliusban kinevezett direktora a keddi évadnyitó társulati ülésen. Beszámolt arról, hogy a bemutatók között négy operát, egy operettet, két balettet és hét prózai darabot láthat a közönség; a produkciók közül kettő a gyermekeknek szól. Színpadra kerül a prózai darabok közt Goldoni klasszikus vígjátéka A kávéház; A diótörő című zenés családi mesejáték. Műsorra tűzik Shakespeare A vihar című drámáját, egy "hisztériumjáték" részesei lehetnek a nézők a Balta a fejbe című előadáson, de láthatják Machiavelli vígjátékát, a Mandragórát. Szerepel a repertoárban Stephens Pornográfia című színműve és Ayckburn Mr. A című mesejátéka, valamint Victor Hugo A királyasszony lovagja című műve.


 


Az operák közült láthatja a közönség Cilea Adriana Lecouvreur című négy felvonásos operáját, Berlioz Faust elkárhozását és Puccini Toscáját, valamint Mozart operája, a Figaro házassága is újra elbűvölheti majd a közönséget. Egy operettet kínál idén a Szegedi Nemzeti Színház, méghozzá A kalózinas című darabot.


 


Két balett- előadás is készül, A mennyei város és A katona története, amelyet balett-oratóriumként láthatnak majd a nézők. Bemutatják emellett a Szegedi Kortárs Balett előadásában a Csipkerózsika című felnőtteknek szóló táncjátékot is az évadban.Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld