Címlap Kultúra Coldplay az Arénában
Coldplay az Arénában PDF Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 26. kedd, 13:47
A 21. század egyik legsikeresebb popzenekara, a Coldplay, amely több mint 30 millió albumot adtott el, szeptember 23-án este nyolc órától az Papp László Sportarénában ad koncertet. A Yellow, a Speed Of Sound vagy a Clocks szerzői nemrégiben megjelent lemezükkel a Viva La Vida or Death And All His Friends-szel indultak világturnéra, ennek része a Budapesti állomás. A brit négyes hihetetlen eladásokat produkál világszerte a két utolsó lemezük megjelenése közt eltelt a három év, így a rajongók alig várták az új korongot. A címadó dal klipje, hatalmas sikerrel fut a zenecsatornákon, a sláger ostomolja a rádiók listáit, már már bootleg dance-remixet is készítettek hozzá.

A Coldplay több mint 10 éve, 1996-ban alakult meg Londonban. Tagjai - Chris Martin énekes, Jon Buckland gitáros, Will Champion dobos és Guy Berryman basszusgitáros - egyetemistaként kezdtek zenélésbe. Kezdetben London Camden nevű negyedének szórakozóhelyein játszottak és 2000-ig öt kislemezt adtak ki.

Az alternatív rock, pop-rock együttes számára a világhírt a Yellow című dal jelentette, melyet debütáló albumuk, a Parachutes (2000) követett. A Rush of Blood to the Head (2002) is siker lett, akárcsak az X&Y (2005).


Forrás: Népszava
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld