Címlap Vélemény & vita Csurka: Demszky nem mellékesen zsidó
Csurka: Demszky nem mellékesen zsidó PDF Nyomtatás E-mail
2008. július 25. péntek, 16:51
Államigazgatási jogban járatos szakértők szerint legkésőbb 2008. május 9-ig le kellett volna bontatnia az I. kerületi önkormányzatnak mint kijelölt építésügyi hatóságnak a Turulszobrot - írja a Magyar Narancs. Lapszemle. "Milyen ember Demszky Gábor, aki le akarja bontatni ezt a szobrot? Akarnok, mint Károlyi Mihály. Annyit ért a városvezetéshez, mint Linder Béla a hadügyhöz: nem akarok többé katonát látni. Korrupt, mint az összes népbiztos. És nem mellékesen zsidó, mint Korvin-Klein Ottó, Szamuelly Sámuel Tibor és Kun Kohn Béla."

(Csurka István beszéde a XII. kerületi turulszobornál, június 5.)"Államigazgatási jogban járatos szakértők szerint legkésőbb 2008. május 9-ig le kellett volna bontatnia az I. kerületi önkormányzatnak mint kijelölt építésügyi hatóságnak a Turulszobrot. A gigantikus madár azonban áll, a két érintett fideszes önkormányzat (az I. és a XII. kerületi) pedig a jelek szerint összejátszik."

(Félix Péter: Madárnak nézett közigazgatás, Magyar Narancs, július 3.)"Az I. kerületi jegyző szerint a hegyvidéki turulszobor városképileg és műszakilag elfogadható, ezért hozzájárult a fennmaradásához."

(Marad a turul, Figyelőnet, július 4.)"Akárhogyan lesz is, ez a madár már örökké velünk marad. Árnyéka akkor is ránk vetül, ha már rég nem próbálgatja a szárnyait a kis budai téren. Bárhol lesz is, emlékeztetni fog minket a kétezres évek Magyarországának kínosan párbeszédképtelen mindennapjaira."

(N. Kósa Judit: Turulröpte, Népszabadság, július 16.)"Bíróságon támadja meg a XII. kerületi önkormányzat a közigazgatási hivatal héten meghozott döntését a Turul-szobor lebontásáról. A kerület ma adja be keresetét a döntés ellen, kérve, hogy a bíróság a jogi eljárás idejére függessze fel a bontási határozat végrehajtását."

(Perre mennek a Turul-szoborért, Magyar Távirati Iroda, július 16.)"Tüntetéssel tiltakozott Félix Péter, a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségért Egyesület tagja minap a főváros XII. kerületében álló Turul-szobor előtt, amiért az (mármint a szobor) fennmaradási engedélyt kapott. Elég szánalmas látványt nyújtott a kis kopasz ember, amint éppen egy szürke nejlonnal igyekezett letakarni a magyar történelem szimbólumaként ott álló kerecsensólymot."

(E. Gy.: Nekünk turul, nekik dögkeselyű, Magyar Fórum, július 17.)
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld