Címlap Kultúra BELÜLRŐL
BELÜLRŐL PDF Nyomtatás E-mail
2008. április 08. kedd, 10:04

A háromciklusos verseskötet nehéz és szép szellemi-érzelmi utat jár be, a lényeget megfogó, rövid művekkel. A könyvben szonettet, képverset, központozás nélküli szabadverset és haikut is találunk.

Az Örökség című részben olvasható versek az emberi létünkből eredő kínokat járják körül, a „menekülés” zsákutcájába is betekintve. A Nemek harca ciklus a nemiség csapdáit mutatja be. Ugyebár – Karinthyra kacsintva – tudjuk, hogy mindkét fél mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit. Az érzések és vágyak különbözősége a kommunikáció esetlenségével karöltve pedig gyakran félreértést, harcot, elkeseredést és bánatot szül. A Sínváltás című részben a szerző elindul „fölfelé”. A békét nem mástól várja, hanem belül kezdi kiépíteni. Örül annak, ami van: egy emberi mosolynak vagy a madárcsicsergésnek.


A kötet a fővárosban megvásárolható többek között az Írók Boltjában, a Pont Könyvesboltban, a Művész moziban, a Líteában, a Nyitott Műhelyben, az Atlantisz Könyvszigeten, a Gondolat Könyvesházban, a Teleki Tékában.


Forrás: Eszencia Online

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld