Címlap Kultúra A mélység birodalma - Debreceni Őszi Fesztivál
A mélység birodalma - Debreceni Őszi Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
2007. október 25. csütörtök, 09:22
Az október végéig tartó Debreceni Őszi Fesztivál programsorozata október 21-én vasáranap este 7 órakor "A mélység birodalma" című gitáresttel folytatódik a Kölcsey Központ Nagytermében,

Michael Marning, Ralf Gauck és Szabó Sándor zemzetközi viszonylatban is ismert és elismert zenészek, közülük Szabó Sándor a magyar gitárzene jeles képviselője külföldön.

Koncerjükön szólóban, duóban és trióban szólaltatják meg az elektromos basszusgitárt, az akusztikus basszusgitárt, a mélyre hangolt bariton akusztikus és bund nélküli gitárt, valamint egy ősi kínai citerát, a guzhenget.


A két részes koncert hangzásában és a multimédiás videovetítésnek köszönhetően látványában is az egyik legkülönlegesebb zenei produkció Magyarországon.


www.fonixinfo.hu


 


Jegyek kaphatók: Kölcsey Központ, Apolló mozi, Tourinform


 


 


További információk:

Markovics Zita

PR menedzser

Tel: 52/ 518-409,

Mobil: 70/ 933-99-15

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.fonixinfo.hu

DEBRECENI ŐSZI FESZTIVÁL

2007. október 15-30.


 


október 15. 19. 00 - Nagyterem


A Bogányi testvérek kamaraestje


"Beleszülettünk a zenébe. A szüleink sosem erőltették, egyszerűen nyugtázták, hogy érdekel minket a zene, és szép sorban beírattak bennünket a zeneiskolába. Mind a négyen megtaláltuk a magunk hangszerét, Bernadett fuvolista, Tibor öcsém karmester és csellista, a legkisebb testvérünk, Bence fagottozik. Fel sem merült, hogy bármi mással is foglakozhatnánk."Bogányi Gergely

Belépőjegy: 1.900,- Ft., 2.400,- Ft.október 15. 17,00 Apolló mozi


Boszporusz felett az ég - Díszbemutató


A film Tolvaly Ferenc harmadik lélekútjának lenyomata. A műben az iszlám hitvilág adja a keretet, amin keresztül a szerző az időt vizsgálja. A film bemutatja az iszlám hétköznapokban rejlő szépségeket, a nyugalmat, a mindent átható hitet, de láthatjuk a nehézségeket, a sok-sok küzdelmet is.


Belépőjegy: 640,- Ft.


október 17. 19. 00 – Hotel Lycium étterme


Irodalom és gasztronómia


A Fesztivál és az Alföld folyóirat találkozása ezen az esten csak látszólag véletlen. A téma a levegőben van, miként a finom falatok az asztalon.

Meghívott jeles íróvendégeink: Esterházy Péter, Kőrösi Zoltán és Váncsa István. A bor- és pálinkakóstolóval nemesített vacsora hitünk szerint, külön szellemi zamatot kap értő és aktív jelenlétükkel.


október 17. 19. 00 - Nagyterem


Kálmán Imre: Marica grófnő - operett


Valahol, a romantikus Erdély egy távoli vidékén…

Egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok szépséges úrnője, Marica grófnő. Talán konoksága az oka, de a grófkisasszony minden kérőjében hozományvadászt lát, ezért elhatározza, jó időre beletemetkezik a vidéki magány összetört szíveket gyógyító csendjében. Azért, hogy kérőit távol tartsa, elhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű - valójában nem létező - bárónak. Azonban Marica és Török Béla gazdatiszt olthatatlan szenvedéllyel egymásba szeretnek…


Főbb szerepekben: Tóth Éva és Leblanc Győző


Belépőjegy: 1.500,- Ft., 2000,- Ft.


 


október 18. 19. 00 - NagyteremEDDA - unplugged koncert


Igazi csemege várja a rajongókat, hiszen a jól ismert EDDA slágerek akusztikus átiratai, a Minden sarkon álltam már, a Kölyköd voltam, a Gyere őrült és más nagyhírű, jól ismert dallamok hangzanak el unplugged változatban.


Belépőjegy: 1.900,- Ft., 2.400,- Ft.


október 21. 19 .00 - Bálterem


A mélység birodalma - Michael Manring, Ralf Gauck, Szabó Sándor trió


A koncert különös címe arra utal, hogy a három nemzetközi mércével is különleges zenész a zene hangzásának mélyebb tartományaiban játszik. Michael Manring elektromos basszusgitárjain, Ralf Gauck akusztikus basszusgitáron, Szabó Sándor pedig a mélyre hangolt bariton akusztikus és bundnélküli gitárokon, valamint egy hatalmas ősi kínai citerán, a guzhengen játszik.


Belépőjegy: 800,- Ft.


Október 25.


Frankofón Filméjszaka


Az Apolló Mozi fesztiváli bejelentkezésének állandó színfoltja a több éve nagy sikerrel működő francia filméjszaka. A francia nyelven vetített filmek minden alkalommal megtöltik az Apolló Mozi Nagytermét. Az Őszi Fesztiválon 2007. legsikeresebb francia filmjeiből nyújtunk át egy csokorra valót.


Az öt előadásra szóló belépő ára: 640,- Ft.


október 26. 19.00 - Nagyterem


Sebestyén Márta és a Dűvő Népi Zenekar koncertje


Sebestyén Márta azon kevés hazai előadó művészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül, immár harminc éve a tradicionális magyar kultúrát képviseli itthon és világszerte. Koncertjein életre kelti a Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merült néphagyományt.


Belépőjegy: 1.400,- Ft., 1.900,- Ft.


október 27. 17. 00 - Nagyterem


Szeresd a testvéred! - Halász Judit gyermek-koncertje


Legújabb lemezéről - Petőfi Zándor, Zelk Zoltán, Tamkó Sirató Károly, Tóth Krisztina, Szabó T. Anna, Bródy János - megzenésített verseit énekli a művésznő. A dalok a testvérekről, „testvérségről” a családról szólnak, komolyan és tréfásan.


Belépőjegy: 800,- Ft., 1.200,- Ft.


 


október 28. 19. 00 - Nagyterem


Szegedi Kortárs Balett: Carmina Burana - táncjáték egy felvonásban


Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra…


Belépőjegy: 1.900,- Ft., 2.400,- Ft.


 


október 30. 19. 00 - Nagyterem


Talamba koncert


Az 1999-ben alakult Talamba Ütőegyüttes elsősorban saját szerzeményeit, és komolyzenei, illetve könnyűzenei átiratait adja elő, de nagyon fontosnak tartják a kortárs zeneszerzők műveinek népszerűsítését is. Profiljuk a teátrális ütőhangszeres játék, mely Magyarországon egyedülálló.


Belépőjegy: 1.400,- Ft., 1.900,- Ft.


További információ:

Markovics Zita

Tel: 52/ 518 409,

Mobil: 20/ 390-38-20

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.fonixinfo.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld