Címlap Kultúra Dolina Trillel
Dolina Trillel PDF Nyomtatás E-mail
2007. szeptember 25. kedd, 09:19

Trill Zsolt, a debreceni Csokonai Színház tagja - a Dolina című film egyik szereplője - is fellép szeptember 24-én 19 órakor a debreceni Kölcsey Központ Báltermében a Dolina angyalai című pódium-előadáson. Az esten titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendező, Kamondi Zoltán elmúlt 22 évéből.

Különleges, több művészeti irányzaton átívelő élményben lehet része annak, aki ellátogat a kötetlen színházi-filmes-zenés pódium-beszélgetésre, melyen a rendezőn túl jelen lesz Eszenyi Enikő, a rendező első filmje, a Halálutak és angyalok főszereplőnője. Ezen kívül találkozhat Melis László zeneszerzővel és Lengyel Zoltán zongoraművésszel, valamint Trill Zsolttal, a debreceni Csokonai Színház tagjával, aki egyébként a Dolina című film egyik szereplője. A beszélgetést Szabó G. László újságíró vezeti, a belépő 900 Ft.

Az est folyamán filmrészleteket láthatunk és dalokat hallhatunk Kamondi filmjeiből, így a művész legújabb alkotásából, az október végén a mozikban látható Doliná-ból is. A dalokon innen és túl Eszenyi Enikő, Trill Zsolt és az alkotók személyes élményeikről, filmekről, színházról és kulisszatitkokról mesélnek a közönségnek.


Az életmű eddigi szakaszára visszatekintő előadás aktualitását az adja, hogy Kamondi Zoltán legújabb filmje, a Bodor Ádám Az érsek látogatása című kisregénye alapján készült Dolina október 25-étől lesz látható a hazai mozikban.
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld