Címlap Kultúra Bárzongorista gálaest a MÜPÁban
Bárzongorista gálaest a MÜPÁban PDF Nyomtatás E-mail
2007. szeptember 20. csütörtök, 16:14

A Roland és a Filmmúzeum bemutatja

Nosztalgia és elegancia a Művészetek Palotájában

az utolsó Bárzongorista gálaest

2007. október 20. szombat, 19 óra

Ugye senkinek nem kell bemutatni a lelkünkbe látó bárzongoristákat, akik esténként mindannyiunk által ismert és szeretett dallamokkal vígasztalnak, örömet szereznek, emlékeztetnek vagy olykor megríkatnak? Ugye azt is jól tudjuk, milyen, amikor a bárzongorista a dizőzt kíséri és együtt keltik életre a csodálatos melódiákat?A Roland East Europe és a Filmmúzeum exkluzív gálaestjével immáron ötödik alkalommal – s ezúttal utoljára! - repíti vissza a múltba a régi pesti kávéházak szivarfüstös hangulatának szerelmeseit.


A bárzongorista szakma nagymesterei ebben az évben a Művészetek Palotájában lépnek a nagyközönség elé, hiszen évről évre egyre többen kíváncsiak az est során felcsendülő régi melódiákra és közismert dallamokra, valamint a klaviatúra virtuózaira. Az elmúlt évek rendezvényeinek nézőtereit zsúfolásig megtöltötték a műfaj szerelmesei, a színpadon pedig múltidéző előadás keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el.


E hagyományteremtő kezdeményezés öt év alatt bebizonyította, hogy a közönség bárzongoristák iránti érdeklődése és szeretete napjainkra sem múlt el. Ez persze nem meglepő, hiszen a koncerten fellépő művészek valódi zenei tehetségek, első osztályú, csodálatos muzsikusok.Az est során fellépő bárzongoristák:


- Farkas Sándor, a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese


- Orosz János, a 2003-as Bárzongorista Verseny II. helyezettje


- Ökrös Ottó, a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese


- Taligás Tibor, a 2003-as Bárzongorista Verseny III. helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje


- Táborosi István, a 2004-es Bárzongorista Verseny III. helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győzteseAz est során fellépő vendégművészek:


- Gesztesi Károly az est házigazdája, aki énekel is


- Malek Andrea dizőz, aki régi magyar slágereket énekel


- Emiri Almira friss diplomás zongoraművész, aki közismert dallamokat játszik


- Weszely Ernő harmonikás, aki különleges hangszeren játszik


- Dudás Tibor és Ipacs Katalin táncospár, akik a zongoristák improvizációira táncolnak


- Patuzzi Mónika táncos, aki a zongoristák improvizációira táncolA világvárosokat megjárt bárzongoristák az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből játszanak majd 10-15 perces összeállításokat. Ezt követően a bárzongoristák műsorait Malek Andrea közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, azaz egy-egy múlt századi magyar sláger-összeállítás teszi még különlegesebbé. A fellépő bárzongoristáknak végül egy-egy közismert régi magyar film (Meseautó, A körhinta) 6 perces részletéhez, illetve egy profi táncospár, Dudás Tibor és Ipacs Katalin mozgásához kell megfelelő aláfestő muzsikát rögtönözniük.


Az est különlegessége, hogy a fellépés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhatnak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték lesz megengedett.Az utolsó Bárzongorista gálaestet a Filmmúzeum idén is teljes egészében rögzíti és a későbbiekben többször is műsorra tűzi.


A rendezvényről idén is komplett hangfelvétel készül, mely 2008-ban dupla CD-n jeleink meg a Narrator Records kiadó gondozásában.Helyszín: Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.)Jegyárak: 6.900 Ft, 5.500 Ft, 3.900 Ft, 2.900 FtJegyek válthatók:


- A Művészetek Palotája jegypénztárában (telefon: 555-3300, 555-3301, 555-3303, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

- A Concert & Média jegyirodában (telefon: 455-9000)


- A Libri könyvesboltjaiban


- Az ismert jegypénztárakbanInternetes jegyrendelés: www.jegyelado.huAz eddig megjelent Bárzongorista CD-k megrendelhetők: www.narrator.hu


További információk: Tollár Mónika produkciós vezető (30/41 242 14, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld