Címlap Kultúra Folyamatos Jelen
Folyamatos Jelen PDF Nyomtatás E-mail
2007. szeptember 10. hétfő, 13:10

A Magyar Fotográfusok Háza Folyamatos Jelen címet viselő kiállítás- és katalógus sorozata műfaji és technikai megkötések nélkül mutatja be fiatal magyar fotográfusok műveit, az adott témát mindig több szempontból is bemutatva.

Az „Együtt-Élés” alcímű kiállítás olyan közösségek tagjainak életét mutatja meg, ahová az azonos élethelyzet okán kerültek az ott lévők. Az életkor, a szociális helyzet, a társadalomban betöltött szerep, illetve annak hiánya az, ami együttlétük oka. Nem szabad választás következményeként élnek ott, hanem oda sodródtak, egyfajta elkerülhetetlennek hitt törvényszerűségnek engedelmeskedve. Az azonos élethelyzetből fakadó közös sors határozza meg mindennapjaikat és szinte teljesen azonos vágyaikat is. Ők ott élnek, ahol a választás szabadságának, a változtatásnak nincs vagy csak igen csekély a lehetősége.

Az alkotók már témaválasztásukban is felvállalták állásfoglalásukat a kérdéskörrel kapcsolatban: megmutatják, gondolkodás tárgyává teszik, megosztják az ott lakók életének ellesett pillanatait, sorsukat, vágyaikat, mindannyian a maguk fotográfiai eszközeivel, más és más alkotói stratégiát követve.

Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora


A kiállítás megtekinthető 2007. november 04 -ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig


FOLYAMATOS JELEN 3.


EGYÜTT-ÉLÉS

című kiállítás


Megnyitó: 2007. szeptember 21-én (pénteken) 17 órakor

a Budapest Galéria Kiállítóházában.

(Bp., 1036 Lajos u. 158.)


Kiállító művészek:

Hossala Tamás, Kovalovszky Dániel, Monika Merva és Szász Lilla


a kiállítást megnyitja: Bódis Kriszta író-rendező
 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld