Címlap Kultúra 6. Kortárs Drámafesztivál Budapest
6. Kortárs Drámafesztivál Budapest PDF Nyomtatás E-mail
2007. augusztus 30. csütörtök, 09:52

Új időpontban, de a megszokott magas színvonalon ismét megrendezzük a Kortárs Drámafesztivált november 22. és december 3. között. A fesztivál díszvendége ezúttal Izrael lesz, melynek kortárs színházi kultúráját egyedülálló módon mutatja be fesztiválunk. Az érdeklődő közönség izgalmas, húsbavágóan mai emberi problémákkal foglalkozó vendégjátékot láthat, valamint új izraeli darabokból felolvasást szervezünk, hebraisztika szakos hallgatók számára drámafordítói szemináriumot tartunk és bemutatjuk a kortárs izraeli színházi életet.

Nagy örömünkre elvállalta a fesztivál fővédnöki tisztségét Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár asszony.

Programunk szervezése jelenleg is folyik. A kortárs magyar és külföldi előadások mellett számos kísérőrendezvénnyel is várjuk az érdeklődőket. A 2005-ös fesztiválon sikeresen elindított Visitors\' Programme folytatódik: húsz neves fesztiválszervezőt, kritikust, színházi szakembert hívunk Budapestre, hogy végignézzék a magyar programot, és napközben a kortárs színházi élet képviselőivel találkozzanak: többek között Torsten Maßt, a 2008-as Theater der Welt kurátorát és Marie-Hélène Falcont, a montreáli TransAmériques kortárs színházi fesztivál művészeti igazgatóját látjuk majd vendégül.


Hans-Thies Lehmann professzor, a Posztdramatikus színház című korszakos színházelméleti mű szerzője nemzetközi szeminárium keretében elemzi fiatal, Magyarországról és a visegrádi országokból érkező gyakorló és elméleti színházi emberekkel a fesztiválon látható magyar előadásokat.Szeptembertől hírleveleinkből és a fesztivál honlapján folyamatosan tájékozódhatnak a programról. Információért keressék a fesztiválirodát és a fesztivál munkatársait!
Kortárs Drámafesztivál Budapest


1094 Budapest, Bokréta u. 10. I./1.

Tel.: +361-786-2933

Skype: cdf_budapest

www.dramafestival.hu


Sajtókapcsolatok:

Fodor Krisztina

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

+ 36 70 54 60 838

Skype: fodorkriszti

 

Kapcsolódó cikkek

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld