Címlap
Helmeczy vérdíjat tűzne ki a hírTV munkatársai fejére PDF Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 14. csütörtök, 15:44
Helmeczy László internetes hirdetésben tűzne ki vérdíjat a Hír Televízió munkatársainak fejére. Közben kiderült, hogy - korábbi állításával ellentétben - az ügyvéd csak a botrány kirobbanása után négy nappal tett feljelentést az ügyészségen.

Csak a hírTV elleni lejáratási botrány kirobbanása után négy nappal tett feljelentést a bűncselekmény előkészítésében részt vevő ügyvéd. Helmeczy László a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint augusztus 5-én fordult a hatóságokhoz, pedig korábban azt állította, már az akciót vállaló Baráth Miklóssal történt beszélgetése után megtette a szükséges lépéseket. A főügyészség tájékoztatásából kiderül az is: televíziónk már április 23-án a hatóságokhoz fordult. Az ügyben hamis vád bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás.


Helmeczy László ma már internetes hirdetésben tűzne ki vérdíjat a Hír Televízió munkatársainak fejére. Az ügyvéd azt mondta, akár ötmillió forintot is megérne neki, hogy riportereinket börtönbe csukják. Azt a korábbi kijelentését viszont letagadta, amely szerint a miniszterelnök és a pénzügyminiszter közötti hatalmi küzdelem áldozatának tartaná magát.


A múlt héten Baráth Miklós azzal vádolta a hírTV-t, hogy a riporterek találták ki a drogos akciót önmaguk ellen. A 2008. áprilisában készült hangfelvétel cáfolja Baráth Miklós szavait.


A Budapesti Ügyvédi Kamara szerdán dönt arról, hogy megindítja-e a fegyelmi eljárást Helmeczy László ellen. Az ügyvéd ellen - aki egyébként a labdarúgó szövetség alelnöke is - az FTC pártolói egyesület tett panaszt, a hírTV ellen tervezett bűncselekményben betöltött szerepe miatt.


(hírTV)
Forrás: Demokrata
 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld