Címlap
A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Kopaszi-gát privatizációját PDF Nyomtatás E-mail
2007. október 04. csütörtök, 16:46

A Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást a Kopaszi-gát privatizációja ügyében; a főváros XI. kerületének MSZP-s vezetésű önkormányzata és Leisztinger Tamás vállalkozó tranzakcióját kifogásolva Schneller Domonkos XI. kerületi fideszes képviselő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelték el szerdán a nyomozást a Kopaszi-gát, illetve a Lágymányosi-öböl önkormányzati területeinek értékesítése ügyében.


A nyomozó hatóság megalapozottnak találta Schneller Domonkos (Fidesz) XI. kerületi önkormányzati képviselő napokban tett feljelentését, így a nyomozással megbízott BRFK-nak a törvény szerint két hónapja van arra, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény - tette hozzá.


A lap az ügyet ismertetve emlékeztet arra, hogy Leisztinger Tamás "szocialista kötődésű milliárdos" az MSZP-SZDSZ-MDF-es irányítású Újbudán a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát fejlesztésének ígéretével három év alatt megszerezte a kerület legértékesebbnek tartott területét, majd nagy haszonnal túladott rajta.


Forrás: Népszabadság Online

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld