Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Csapdában vergődnek a kórházak PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:31


Nem engednek az intézményvezetők 25,5 milliárd forintos követelésükből
Ma kezdődnek azok a háttértárgyalások, amelyeken eldőlhet: a kormány valósnak vagy eltúlzottnak minősíti-e a kórházak 25,5 milliárd forintos követelését.

 

Bővebben...
 
A focitudás nem kötelező, a foci szeretete igen PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:23


Nyilasi Tibor az egykori és a mai magyar futballról, a Fradiról és arról az enzimről, ami belőle hiányzott, ám Törőben megvolt

Nyilasi, gyere haza! – virított éveken át a falfirka az Üllői úti pálya kerítésén, és minden arra járó számára egyértelmű volt, hogy az otthont a Ferencváros jelenti. Hiszen Nyilasi Tibor játékosként két bajnoki címet, három Magyar Népköztársasági Kupát, gólkirályságot és európai Ezüstcipőt nyert a Fradival, húszéves fejjel, 1975-ben Kontinentális Kupa-finálét, KEK-döntőt játszott, majd edzőként tizenegy esztendei szünet után, 1992-ben vezette újra az NB I-es tabella élére és emelte megint országos üggyé a Fradit. 

Bővebben...
 
Már vannak áldozatai az MSZP-listának PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:16

A választmány további támogatásáról biztosította a kormányt

Kevés esélyük van a szocialistáknak a jelenlegi helyzet szerint egyéni választási győzelmekre, biztosabb mandátumot a párt listáin elfoglalt jó pozíciók jelenthetnek. Az ezekért folyó erőpróbáknak már vannak "hősi halottai".

 

Bővebben...
 
Csoda történik: a vakok újra láthatnak PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:05

A technológiai fejlődés hamarosan lehetővé teheti, hogy a vakok visszakapják látásukat – írja a The New York Times.

 

Bővebben...
 
Tíz évig is eltarthat a válság PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:55

Demján bekeményít: Nem tudtak szaporodni, ezért lettünk EU-tagok

Nem keresztényi szeretetből emelte magához az unió a közép-európai tagállamokat, hanem mert nem tudott szaporodni, s a hiányzó munkaerőt nem akarta feketékkel és muzulmánokkal pótolni – mondta Demján Sándor.

 

Bővebben...
 
Mást lát az ÁSZ, mást a Költségvetési Tanács PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:46

Ízekre szedték a büdzsét
Több szem többet lát: a jövő évi költségvetést vizsgáló szervezetek közül az Állami Számvevőszék pesszimista, a Költségvetési Tanács inkább optimista eredményre jutott a munkája során.

 

Bővebben...
 
Békesi László: fél éven belül cél az euró előszobája PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:39

"Az az álomvilág, amelybe a társadalmat ringatja a kampány során a Fidesz, irreális"

Az idei költségvetésben két kritikus pont van; vélhetően elmaradnak a tervtől a fogyasztásiadó-bevételek és a bérjárulékok, a kiadásoknál pedig kockázatot jelenthet az egészségügy, ahová valószínűleg többletpénzt kell adni – véli Békesi László. A volt pénzügyminiszter szerint ugyanakkor jövőre nagyobbak a kockázatok, mert választások lesznek, és a büdzsé nagyon feszített. Úgy látja, egy várható Fidesz-kormány sem tehet mást, mint a mai kabinet, különben romba dől az ország.
 

Bővebben...
 
Gálás bejelentés PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:27

Kiállítással, gálaesttel és a 125 évvel ezelőtti nyitó díszelőadás reprodukciójával ünnepli megnyitásának évfordulóját a Magyar Állami Operaház (MÁO). A gálaesten Bajnai Gordon miniszterelnök bejelentette, hogy jövőre megkezdődnek az Erkel Ferenc Színház helyén épülő új színház munkálatai. A jubileumi megemlékezések sorában kiemelkedő esemény az a kiállítás, amelyet Hiller István oktatási és kulturális miniszter nyitott meg vasárnap.

 

Bővebben...
 
Nevében sem lesz többé állami a MÁV PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:21

A kormánybiztos szerint "nem úszható meg" a létszámleépítés

Az állam oly mértékben ki kíván vonulni a MÁV-csoport veszteségének finanszírozásából, hogy a készülő átalakítási koncepció szerint a jövőben már nevében sem viselné az állami jelzőt a Magyar Államvasutak (MÁV). A jelenlegi MÁV Zrt.-ből leválasztanák a működéshez szükséges egységeket, a meglévő 247 milliárdos hitelállomány mellé 88 milliárd forintnyi új kölcsönnel terhelt, „kiüresített” társaságot pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyelete alá helyeznék.

 

Bővebben...
 
Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:11

 Szolnok városa országos szinten is az elsők között szerepel az elnyert, illetve elkezdett városrehabilitációs beruházások terén. 

 

Bővebben...
 
CDU/CSU-FDP kormány lesz, Merkel elégedett PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 07:57

A konzervatív CDU/CSU és a liberális FDP alakíthat kormányt Németországban a vasárnapi választások eredményeként. Angela Merkel kancellár, konzervatív vezető gratulált a jövendő új koalíciós partnernek, a liberális Szabad Demokrata Pártnak (FDP), és kijelentette, hogy gyors koalíciós tárgyalásokra törekszik. 

 

Bővebben...
 
G20: erősödnek a feltörekvők, új pénzügyi rend, áll a klímavédelem PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:52
Nagyobb befolyáshoz jutnak a legnagyobb fejlődő országok a Nemzetközi Valutaalapban (IMF) és megszigorítják a pénzügyi szektor szabályozását – állapodtak meg a legfejlettebb és legnagyobb fejlődő országokat, valamint az Európai Uniót tömörítő G20 csoport vezetői az amerikai Pittsburgh-ben, helyi idő szerint pénteken véget ért találkozójukon, amelyen nem sikerült áttörést elérni az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
Bővebben...
 
Orbán Viktor nem kérne türelmi időt kormányának PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:43


Nem kell majd a 100 napos türelmi idő a Fidesznek, amennyiben győz az országgyűlési választásokon és kormányt alakíthat, a munkát azonnal el kell kezdeni: egyebek mellett egymillió új munkahelyre, háromezerrel több rendőrre, az adórendszer átalakítására van szükség – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Blikk szombati számában megjelent interjújában.

Bővebben...
 
Elsősegélynyújtó vizsga: a szívmasszázst is tudni kell októbertől PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 10:34

Bemutatókat szervez a Magyar Vöröskereszt budapesti szervezete több elsősegélynyújtó vizsgapontján, mert október elsejétől megváltozik a jogosítványhoz kötött elsősegélynyújtó vizsga és a teljes újraélesztési folyamatot számon kérik. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a befúvásos lélegeztetést, hanem a szívmasszázst is el kell sajátítaniuk azoknak, akik jogosítványt kívánnak szerezni. 

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 8 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld