Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

LMP: ne a gyermekek életesélyein spóroljon a kormány PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 17:32
Ellenzi a Lehet Más a Politika (LMP) az "egy család, egy segély" elv bevezetését az új költségvetés tervezete kapcsán, mert ezzel szerintük a kormány körülbelül 35 000 családot hozna a mostaninál is nehezebb helyzetbe - olvasható a párt keddi közleményében.
Bővebben...
 
Egy év alatt hat helyet rontott a magyar egészségügy PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 17:22
Az európai egészségügyi rendszerek rangsorában Magyarország a 14-ik helyről a 20-ik helyre csúszott vissza a brüsszeli székhelyű Health Consumer Powerhouse nevű cég felmérése szerint. A kutatás a hosszú várólistákat, illetve a betegek nem megfelelő tájékoztatási rendszerét emeli ki, bár elismeri, hogy ez utóbbiban tapasztalható némi fejlődés.
Bővebben...
 
Mobilitás Hét, Autómentes Nap és Critical Mass felvonulás Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 15:08

A Mobilitás Hét alatt zajló események dömpingje érkezett el a hétvégén. Szombaton az Andrássy úton megrendezett Autómentes Nap eseményei nagyon sok embert mozgattak meg. A Kerék-Város szakaszon több mint 10 szervezet jelent meg és mutatta meg magát. Volt piktogramrajzolás, riksák, kerekesszékes táncbemutató, bringaerőmű, kiállítás, speciális bringával festés, Nagykörút- víziók beszélgetéssel, bringapóló, BaM videóüzenőfal.

Bővebben...
 
Mától: múzeumok őszi fesztiválja PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 12:52
Országszerte 160 múzeum csaknem 800 programmal várja a látogatókat és a szakembereket a szeptember 28. és november 15-e között negyedik alkalommal megrendezendő Múzeumok Őszi Fesztiválján. A rendezvénysorozatra 100-120 ezer látogatót várnak a szervezők - mondta el korábban a Független Hírügynökségnek Schneider Márta, az oktatási és kulturális minisztérium szakállamtitkára.
Bővebben...
 
Húsz állása van a BKV-vezérnek PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:55

Azért kap kettő és negyed millió forint havi prémiumot Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, mert bejár a munkahelyére, és elvégzi a munkáját - derítette ki a Blikk.

 

Bővebben...
 
Csőbe húzták a hollywoodi sztárt? PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:45

Sorsa egyelőre ismeretlen, feltehetőleg visszaszállitják Amerikába, hogy ott bíróság elé állítsák.

 Svájcban letartoztatták a 76 éves Roman Polanski cannes-i aranypálmás, Oscar-díjas rendezőt, a XX. századi filmművészet ma már klasszikusnak számító, egyik legeredetibb alakját, akinek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Kés a vízben, Kínai negyed, Macbeth, A zongorista.

 

Bővebben...
 
Uniós tilalom nemzeti kincsünkre PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:40

Hunyadi János, Ferenc József, Mira, Parádi, Salvus. Aligha kell bemutatni a hazai közönségnek a szépanyáink által is használt gyógyvízmárkákat. Gyógyvizekben Magyarország európai nagyhatalom – lehetne. Az Európai Unió azonban megtiltja a kivitelt. A kormányt nem érdekli, hogy elveszítjük egyik nemzeti kincsünket. 

Bővebben...
 
A héten temetik Bujtor Istvánt PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 17:27
Ezen a héten temetik el Bujtor Istvánt - értesült a Független Hírügynökség. A múlt pénteken elhunyt színész-rendezőt Balatonszemesen féltestvére, Latinovics Zoltán sírjával szemben, édesapja sírjának közvetlen közelében helyezik végső nyugalomra.
Bujtor István 67 éves korában, múlt pénteken hunyt el. A színész-rendező július végén került a veszprémi kórházba életveszélyes állapotban. Később jobban lett, múlt szerdán Budapestre szállították, rehabilitációra. Pénteken azonban ismét rosszul lett, és életét már nem tudták megmenteni.
 
Húszmillió forint folyt be az elefántárverésből PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 17:20
A támogatói felajánlásokkal együtt körülbelül húszmillió forint gyűlt össze a szombati elefántárverésen. A művészek által készített szobrok eddig a főváros utcáin, terein álltak, de a hétvégén a hetven alkotás több mint fele gazdára talált - mondta a Független Hírügynökségnek Csikós Balázs kampányszervező. A pénzből a X. kerületi Segítőház Szociális Otthont újítják fel - tette hozzá.
Bővebben...
 
Fenntarthatóság és építészet PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29. kedd, 12:34

Zöld konferencia megrendezésével avatták fel a Pannon Házat

 Új fejezet kezdődött a Pannon GSM életében: a cég munkatársai birtokba vehették az új, törökbálinti irodaházat. A Pannon Ház nem csupán Magyarország egyik legmodernebb és „legzöldebb”, interaktív vállalati központja, hanem egy új, itthon eddig kevéssé ismert munkastílust is képvisel.

 

Bővebben...
 
Egy évig figyeli a KSH, mire mennyi időt szánunk PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 09:00

Időmérleg-felvétel

A 10-84 éves népesség életmódjáról, életkörülményeiről és az éves időfelhasználásáról gyűjt adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október elsejétől - mondta Giczi Johanna, a kutatás vezetője, a KSH vezető tanácsosa.

 

Bővebben...
 
Magyar világbajnoki arany 18 év után! PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:50

Kiss Balázs aranyérmet szerzett a kötöttfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság szombati versenynapján. Legutóbb 18 éve született magyar aranyérem birkózó-világbajnokságon, akkor Farkas Péter állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A sportág történetében ez a 25. magyar vb-cím. 

 

Bővebben...
 
Elindult az MTV reggeli műsora, vége a Fidesz-KDNP-bojkottnak PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:42


A Nap-kelte helyett új reggeli műsorral jelentkezett a Magyar Televízió (MTV) hétfőn. A műsorban újból tiszteletét tette Semjén Zsolt.

 

Bővebben...
 
A mozi ünnepe PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 28. hétfő, 08:33

Interjú Pedro Almodóvarral

Mostantól vetítik itthon új filmjét, a Megtört öleléseket. A napokban hatvanéves, Oscar-díjas spanyol rendező azt mondja: mozijával magát az alkotótevékenységet „ünnepli”. De arról is beszélt a 168 Órának: hamarosan bemutatják a Broadwayn az 1988-ban készült Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmjének musicalváltozatát.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 7 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld