Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Hogyan éljünk elővásárlási jogunkkal? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:26

A Polgári Törvénykönyv 145.§ (2) bekezdése értelmében a tulajdonostárs tulajdoni hányadára a többi tulajdonostársat harmadik személlyel szemben elővásárlási, előbérleti illetőleg előhaszonbérleti jog illeti meg. Ez azt jelenti, ha valamelyik tulajdonostárs a saját tulajdoni hányadát harmadik személynek el akarja adni, a kapott vételi ajánlatot köteles közölni minden tulajdonostársával.

 

Bővebben...
 
Zuschlag-per: nagykoalíció a pénzcsap körül? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:19


A civil szervezeteknek kiírt pályázatokon a bal- és jobboldalhoz köthető egyesületek "egyetértésben pályáztak" a Dél-Alföldi Regionális Ifjúsági Tanácshoz (DARIT) - mondta egy tanú a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalásán.

 

Bővebben...
 
Október 1: a zene világnapja PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:11

Játssz Haydn Papát!

Ismert zenészekkel és amatőr előadókkal találkozhatnak azok, akik október 1-jén Budapest utcáin sétálnak. A Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Irodája ismét felhív mindenkit, hogy adjon rövid koncertet október elsején egy szokatlan, általa kiválasztott helyen: az utcán, egy boltban vagy épp a munkahelyén. 

 

Bővebben...
 
Nem volt szabálysértés a március 15-i 'Gyurcsány, takarodj!' PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:07


Nem követett el szabálysértést Rosdy Tamás, aki a március 15-ei állami ünnepen a hallgatóság soraiból kiabálva követelte a miniszterelnök távozását - mondta ki jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön.

 

Bővebben...
 
Veszélybe kerülhet a hazai szakképzés és közoktatás jövője PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:01


A 2010. évi költségvetés jelentősen sújtja a közoktatást és a szakképzést – közölte a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke csütörtökön. 

 

Bővebben...
 
Egyszerűsödik az alkalmi foglalkoztatás PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 14:53

Egyszerűsíti a kormány az alkalmi foglalkoztatás szabályait, így megszűnik a papíralapú adminisztráció, és az alkalmi munkavállalói könyv (AM könyv) is - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón. 

 

Bővebben...
 
Megújuló és alternatív energiaforrások a Bethesdában PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 07:50

Aláírta végrehajtási Szerződését a Bethesda Kórház Alapítványa, s ezzel megkezdődhet a nagy múltú intézmény környezetvédelmi és energiatakarékossági beruházása. Az alapítvány a sokrétű feladatokra több mint 184 millió forintot nyert az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus által kiírt pályázaton. A projekt megvalósulását követően, az intézményben napkollektoros, gázmotoros, hőszivattyús rendszerrel termelik majd az energiát, melyet a hűtő-fűtő rendszer működtetésére és melegvíz termelésre fordítanak.

Bővebben...
 
Magyarország a legpasszívabban kommunikáló tagállamok között PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:22

 

Érdektelenség
A magyar Országgyűlés három év alatt mindössze kétszer élt annak lehetőségével, hogy az Európai Bizottsághoz forduljon véleményével, s ezzel a legpasszívabban kommunikáló tagállamok sorába tartozik - írja a BruxInfo. 

Bővebben...
 
Ha bejön a Google Wave, elfelejthetjük a hagyományos e-mailt PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:17


Szerdán indult a Google hatalmas érdeklődéssel várt, új, komplex kommunikációs szolgáltatása, a Google Wave nyilvános tesztje.

Bővebben...
 
Fitch: megkezdődött a világgazdaság kilábalása a recesszióból PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:09

Megkezdődött a világgazdaság kilábalása a recesszióból, és a nyári, kezdeti "zöld hajtások" után most már egyértelmű jelzőszámok mutatják a gazdasági aktivitást élénkülését - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban kiadott negyedéves világgazdasági előrejelzésében. 

 

Bővebben...
 
Mindszenti beteg: kirúgták a hamisító bírónőt PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 15:05


Meghamisította a bírósági iratokat, több tíz ügyben súlyosan megsértette az eljárásra vonatkozó szabályokat dr. Rádi Andrea, a Fővárosi Bíróság bírája – közölte Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, aki a „mindszenti beteg” ügyében lefolytatott tárgyalás körülményei kapcsán kérte vizsgálatot a Legfelsőbb Bíróság elnökétől. 

Bővebben...
 
Szili Katalin elhagyja az MSZP-t? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 14:58

 
"Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy 2004 augusztusában mi emeltünk pajzsra egy Gyurcsány Ferenc nevű embert."

Bővebben...
 
Robotkarral műt Da Vinci Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 14:45

"Mintha az orvos belebújna a beteg testébe, hogy kijavítsa a hibás részeket"

A világ legmodernebb technikájával, robotműtéttel végezték tegnap egy férfi prosztataoperációját. A Da Vincinek nevezett géppel már másodszor végeztek bemutatót Magyarországon. A 63 éves daganatos beteg a ma legkíméletesebb eljárásnak köszönhetően várhatóan két nap múlva hagyhatja el a kórházat.

 

Bővebben...
 
Felszámolás PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 30. szerda, 10:17

Versenyfutás az idővel a szocialista kormány remélhetőleg utolsó költségvetési kísérlete. Az ország kirablását sikeresen elvégezte, ellopott mindent, kivéve a parazsat. Utolsó lépésként a nemzetet próbálja meg elveszejteni. A költségvetési terv Magyarország felszámolásának törvényi előkészítése.

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 6 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld