Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Kövérek a majom társadalom lúzerei PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 20:02

A majmok társadalmának azok a tagjai, amelyek a csoportban kialakult ranglétra alján helyezkednek el, kövérek lesznek és koszorúér-betegségre hajlamosak. Amerikai kutatók szerint félő, hogy ez az összefüggés az emberi társadalmi viszonyokra is vonatkozhat.

 

Bővebben...
 
Ötven ügyben találtak szabálytalanságot a bírónál PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:52

Ötven esetben találtak szabálytalanságot, ezért átvizsgálják a mindszenti betegnél is eljáró bíró összes ügyét, mondta a Fővárosi Bíróság elnöke. A mentális problémák miatt határozott bírói megbízatása utána titkárként tovább dolgozó bírót augusztusban elbocsátották, ellene közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt is folyik eljárás.

 

Bővebben...
 
Az S&P stabilra javította Magyarország adósbesorolását PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:32

Lekerült a napirendről a leminősítés

Negatívról stabilra javította Magyarország adósbesorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's hitelminősítő, a "kitartó költségvetési konszolidáció" eredményeire hivatkozva. 

 

Bővebben...
 
67 százalék mondott igent Írországban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:22

Hivatalosan is bejelentette Brian Cowen ír miniszterelnök, hogy az igen szavazatok győztek az európai uniós reformszerződésről kiírt írországi népszavazáson.

 

Bővebben...
 
Még az emléktáblákra is szlovák felirat kerül a Felvidéken PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:10

Megtiltják, hogy egymás között magyarul beszéljenek

Az állami és a magánszférában a munkaadók megtiltják a munkavállalóknak, hogy egymás közt magyarul beszéljenek – jelentette ki Berényi József, az MKP alelnöke. Nemzettársaink attól tartanak, hogy elvesztik munkahelyüket, ezért nyilvánosan nem panaszkodnak. 

 

Bővebben...
 
A szaporodás válsága PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:02

A KSH jelenti: előzetes adatok szerint 2009 első hét hónapjában 56 054 gyerek született, 2,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 76 830 volt. A természetes fogyás 20 766 fő. 

 

Bővebben...
 
Bujtor István halálának valódi oka? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 18:45


A belgyógyász ugyanakkor elismerte a portálnak: egy önkényesen végzett hosszabb kúra - főként, ha a páciensnek olyan alapbetegsége van, amely mellet nem lehetne böjtölni - okozhat komolyabb bajokat.

 

Bővebben...
 
Blokkolja az internetet az új falfesték PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:56

Japán kutatók olyan falfestéket készítettek, ami blokkolja a WiFi-jeleket. Ha az új anyaggal lefestjük szobánkat, nem kell otthoni hálózatunkat titkosítani, az alumínium-vas-oxid tartalmú festék ugyanis a WiFi-jelekkel és más rádióhullámokkal megegyező frekvencián rezonál és nem engedi át az adatokat, adta hírül a BBC News. 

Bővebben...
 
A madarak szétrepültek PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:40

Hattyúdal

Mállik a liberális tábor. Az SZDSZ romjain új pártokról álmodnak: ki Kunczéval folytatná, ki ismeretlenekkel, mások vakon játszanak a retkesi kottából. És akadnak szabadúszók, akik rövidesen búcsút intenek a Gizella utcának. A liberális párt parcellái között PUNGOR ANDRÁS bolyongott. 

 

Bővebben...
 
Szabadság Kör: vizsgálják ki a Magyar Hírlap újságírójának rabosítását! PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:27

Pindroch: "A gyurcsányizmus tovább él, a sajtószabadság pedig nem él Magyarországon"

Tiltakozik, vizsgálatot követel a Szabadság Kör a Magyar Hírlap egyik újságírójának, Pindroch Tamásnak a rabosítása ügyében.

Bővebben...
 
Fordulat Malina Hedvig ügyében PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:15

Hazudott az a professzor, aki azt állította, a nyitrai lány magának okozta a sérüléseket

Újabb fordulatot vett a Nyitrán 2006-ban megvert diáklány, Malina Hedvig ügye. Kiderült, hogy hazudott a Komensky Egyetem orvosi karának dékánja, amikor azt állította, hogy a CT-vizsgálat nem mutatott ki arcsérülést. Peter Labas a pozsonyi ügyészség számára készített, néhány hete nyilvánosságra hozott jelentésében azt állította, a lány magát verte meg. A dokumentumban szlovák orvosok megállapításaira is hivatkozott, ám időközben több professzor is elhatárolódott tőle.

 

Bővebben...
 
Már nem kell félni az üvegháztól? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 19:07

Miskolczi professzor tanulmánya

Néhány éve még katasztrófa-forgatókönyvek készültek, miután úgy tűnt a klímaváltozás felgyorsult, s 2100-ig 2-6 fokkal emelkedhet a hőmérséklet. A tengerszint emelkedés miatt pedig hátrébb kell húzódni a tengerpartoktól. Zágoni Miklós éghajlatkutató viszont most arról beszél, hogy a klímaváltozás nem olyan veszélyes, mint ahogy azt eddig gondoltuk. 

 

Bővebben...
 
67 százalék mondott igent Írországban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 18:58

Hivatalosan is bejelentette Brian Cowen ír miniszterelnök, hogy az igen szavazatok győztek az európai uniós reformszerződésről kiírt írországi népszavazáson.

 

 

Bővebben...
 
A határon túli magyar irodalom napjai Székesfehérváron és Fejér megyében PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 01. csütörtök, 19:47

A határon túli magyar irodalom napjai rendezvényre Székesfehérváron és Fejér megyében 2009. okt. 4-5-6. között kerül sor a Szent István Művelődési Házban.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 5 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld