Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Börtönviseltek / Közülük egy (3. rész) PDF Nyomtatás E-mail
2006. január 30. hétfő, 16:04


1986-ban az Új Tükör általam nagyra becsült szerkesztője, Fekete Sándor, azzal jött oda hozzám, hogy a magyar kultúra akkori Mindenhatósága, Acél György is olvassa írásaimat, sőt mindjárt megírandó témát is javasolt számomra. Ugyanis a korábbi években együtt ült a börtönben Nagy Pál Jenővel, az Egyesült Izzó szociáldemokrata munkásával, aki ott tanult meg németül és angolul, s ezen kívül mind a sorsa, mind pedig a karaktere. Feltétlenül érdemes megkeresni. Fekete Sándornak azt válaszoltam, hogy köszönöm, de rengeteg megírandó témám van, szeretnék először azokkal végezni. De aztán meggondoltam magas és mégis felkerestem Nagy Pál Jenőt. Nem egészen az a történet kerekedett ki belőle, amire Acél György gondolt, lett is belőle botrány, mindenesetre én mind a mai napig hálás vagyok a sorsnak, hogy találkozhattam ezzel a valóban rendkívüli emberrel.


Közülük egy

Bővebben...
 
Szálljon be Ön is a Ringbe! PDF Nyomtatás E-mail
2005. június 28. kedd, 16:21

MédiafigyelőTisztelt Küzdőtárs!
A Ring a rendszerváltás egyik legsikeresebb hetilapja volt. 1989 és 1993 között jelent meg több mint 30 ezer példányban, nyílt szellemi küzdőteret teremtve különféle politikai irányzatoknak, nívós gondolatoknak. Sajtótörténetileg is különlegesség, hogy egyedül a Ringben mind a hat akkori parlamenti párt képviseltette magát a lap szerkesztőbizottságában, utólag nyugodtan megállapítva, hogy kivétel nélkül kiváló személyiségekkel. Érdemes visszaidézni az akkori Ring szlogenjét: A Ringbe mindenki beszállhat, két feltétellel: az egyik a színvonal, a másik az etikus magatartás a vitapartnerekkel szemben.

Ha ide kattint, itt megírhatja véleményét.

Bővebben...
 
A Tanácsköztársaság politikai természetű bűncselekményeire vonatkozó büntetőjogi szabályozás PDF Nyomtatás E-mail
2005. augusztus 17. szerda, 12:22


címmel, német nyelven hangzott el az alábbi előadás 2005. július 9-én, a németországbeli Rothenburgban, az ELTE ÁJK Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék, a jénai Friedrich-Schiller Egyetem és a Hannoveri Egyetem jogi karainak jogtörténeti fakultációi által közösen rendezett német-magyar jogtörténeti, "Strafverfolgung gegen Randgruppen und ideologische Abweichler" című konferencián.

Mi a véleménye? Ide írja meg!

Bővebben...
 
Nyaralás az átlagbér négyszereséért PDF Nyomtatás E-mail
2005. május 31. kedd, 08:37

MédiafigyelőTavaly a külföldi nyaralást választó magyarok többsége a közeli déli államok valamelyikét választotta. Ezen az Európai Uniós csatlakozás sem változtatott, így a magyar turisták körében továbbra is Horvátország, Olaszország, és Görögország a legnépszerűbb.

Mi a véleménye? Ide írja meg!

Bővebben...
 


Oldal 310 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld