Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

LÁTHATATLAN FILMEK KLUBJA a Ludwig Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 08. csütörtök, 12:31

Szeretettel várjuk 2009 őszén is a Láthatatlan Filmek Klubjában a Ludwig Múzeumban! Az őszi vetítésekre csütörtökönként kerül sor (az eddigi péntek helyett).

Bővebben...
 
Samaranch: 100, Madrid: 2020! PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 07. szerda, 19:58
Avagy a spanyolok nem adják fel
Eltelt már néhány nap a kihirdetés óta: volt idő ízlelgetni a hírt, miszerint 2016-ban Rio de Janeiro rendezheti a nyári olimpiát. Az amerikaiak felocsúdhattak az első sokkból: Chicago csúnyán elbukott a voksolás első fordulójában. A japánok sem gondoltak rá, hogy a már inkább huszonkettedik századi „hi-tech” olimpiájukra néhány év(tized)et még várniuk kell. Madrid újra pályázik: ha a körforgás (Európa-tengeren túl-Európa) megmarad, 2020-ban biztosan a spanyol fővárosé az olimpia – José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő legalábbis így gondolja.
Bővebben...
 
Nabucco, Déli Áramlat: a lényeg, hogy jöjjön a gáz PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 19:38

A budapesti német nagykövetet kérdeztük: hogyan látják arról az oldalról nézve a két ország kapcsolatainak alakulását. A lényeg: azok kitűnőek. A magyar belpolitikát, a kisebbségi viszályokat illetően pedig Berlin – természetesen – tartózkodó. Egyébként pedig úgy gondolják: minél több a kelet-nyugati gáz-vezeték, annál jobb.

Bővebben...
 
Szabad préda a magyar termőföld? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 19:25

A bizottság elutasította a moratóriumra vonatkozó fideszes javaslatot

Elutasította a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezelésében lévő termőföldek értékesítésének és tartós bérletbe adásának moratóriumáról szóló fideszes képviselői indítványt az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága a kedden Budapesten. A 13 támogató szavazat ellenében 14 képviselő nemmel szavazott, ketten tartózkodtak. 

 

Bővebben...
 
Megbukott a szocialista puccskísérlet PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 19:14

Titkos bizalmi szavazáson 85 százalék támogatta a szocialisták fővárosi vezetését

Rendkívüli párttanácsot hívott össze a budapesti MSZP, miután az utóbbi napokban egyre több, a jelenlegi vezetés eltávolítását és a választási lista újraírását szorgalmazó kezdeményezést indítottak helyi politikusok. A budapesti vezetés bizalmi szavazást kért maga ellen, a titkos voksoláson pedig nyolcvanöt százalék bizalmat szavazott a mostani vezetőknek.

Bővebben...
 
Osztálytárs PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 05. hétfő, 17:53
Nem történt meg veled  néha, hogy amikor láttál egy "nagyjából" veled
egyidős valakit ezt  gondoltad: NEM LÉTEZIK, hogy én is ilyen öregnek
nézek  ki!!!

Bővebben...
 
Politizál-e Nyilasi Tibor? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 04. vasárnap, 21:37

NAPLÓSZERŰ TÖREDÉKEK?

Nem! Legalább is ezt nyilatkozta a Magyar Nemzet szeptember 26.-i számában Ballai Attilának. Hogy pontosan idézem: „Soha nem ártottam bele (mármint a politikába) magamat, most pedig mélyen elkeserít, hogy ezt kellett megérnünk, amit.”

 

Bővebben...
 
„Szívvel-lélekkel” PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 08. csütörtök, 12:26

Az emlékek nincsenek korhoz kötve, hiszen az egészen fiatal gyerekektől az idősebb korosztályig mindenki megfordult ezen a kiállításon. Valószínűleg a fiatalabbak majd csak később fogják értékelni, ha rájönnek, hogy hol jártak. Ma még nekik Kolonics György csak egy név, de később akár példakép is lehet. Eljuthatnak majd Párizstól Milánón át egészen Duisburgig, ahogy Koló is megfordult ezeken a helyeken különböző versenyek révén.

Bővebben...
 
Kilátás a semmire PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 07. szerda, 09:35


Dagad a honfiúi kebel, ha a lesüllyedt ország szürke masszájában valódi gyémántra lel. A magyaros virtus és találékonyság ülhetett tort  öt esztendeje Bodrogkeresztúron, amikor egy lelkes lokálpatrióta fejéből kipattant a kilátóépítés ötletének szikrája. A zsenialitás fokozódott, mert ehhez nem a meglehetősen szegény helyiek bugyellárisát vették igénybe, hanem Európával fizetették meg a grandiózus ötletet. Az észkerék pedig akkor járt csúcsra, amikor a tervek készültek.

Bővebben...
 
Budapesten találkoznak a világ költői PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 19:29

A XXIX. Költők Világkongresszusának szeptember 27-e és október 1-je között Budapest ad otthont. A World Congress of Poets rendezési jogát még tavaly kapta meg hazánk, majd nem sokkal ezt követően a kongresszus elnöki posztját is egy magyar, Turczi István nyerte el. Eddig mintegy 100 külföldi költő regisztrált 25 országból, a kongresszus fővédnöke Hiller István kulturális és oktatási miniszter.

 

Bővebben...
 
Feljelentették Gyurcsány Ferencet PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 19:17

Az LMP szerint visszaélt hivatalával a volt kormányfő

A Lehet Más a Politika (LMP) feljelentést tett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen hivatali visszaélés gyanújával - közölte a párt. Kedd délutánig azonban a följelentés nem érkezett meg a címzett, Kovács Tamás legfőbb ügyész hivatalába.

Bővebben...
 
A Széchényi Tudományos Társaság meghívója PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 06. kedd, 15:35

A SZÉCHENYI TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG

tisztelettel meghívja Önt 

rendezvényére

Bővebben...
 
Eltűnt bajnokok nyomában PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 05. hétfő, 07:40
Tizenhat között az U20 – ismét korán jött a siker?
Utánpótlás-válogatottunk már elkezdte a történelemírást, miután először került U20-as világbajnokságon a nyolcaddöntőbe. S ha már első alkalom, akkor legyen kövér a lúd: egyből csoportelsőként abszolválta saját kvartettjét a magyar együttes. A tizenhat között a cseh válogatott jön, a két évvel ezelőtti döntős – utánpótlásban ez azonban vajmi keveset számít, hiszen évente, legfeljebb kétévente, egy korosztállyal feljebb lépnek a tehetségek. Vagy mint a mi esetünkben: eltűnnek.
Bővebben...
 
Minden idők legdurvább MSZP-kampányára számít a Fidesz PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 03. szombat, 20:07

Szijjártó: Orbán Viktor a miniszterelnök-jelölt

Orbán Viktor pártelnök a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Gyürk András pedig a kampányfőnöke – jelentette ki Szijjártó Péter. A Fidesz elnöki stábjának vezetője az MTI-nek adott interjújában közölte: az ellenzéki párt készen áll a választásra, de szocialista részről minden idők „legdurvább” kampányával számol.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 4 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld