Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Tíz százalékra zsugorodott az MSZP PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 09:58

 

Szélesebbre nyílt az olló a Fidesz és az MSZP támogatottsága között, a legnagyobb ellenzéki párt múlt havi két és félszeres többlete már meghaladja a három és félszerest. Október elején 2,9 millió főt találhattunk a Fidesz hívei között, s nagyjából nyolcszázezren voltak az MSZP támogatói, vagyis az összes választó 10 százaléka. 

 

Bővebben...
 
Naplószerű jegyzetek (2009.10.11.) PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 12. hétfő, 07:10

(HOGY GYARAPODÓ NEMZET LEHESSÜNK.) A Magyar Nemzet múlt szombati száma Kopp Máriával, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettesével készült interjút közölt. A tudós professzor asszony, Badacsony T. Örs kérdéseire válaszolva, megítélésem szerint rendkívül fontos kérdésekről beszélt. 

Bővebben...
 
Mire elég 3 milliárd forint? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:41

Október 1-jétől indult az új, forint alapú, államilag támogatott lakáshitel, amit csak új lakás vásárlására vehető igénybe. A Magyar Lakásépítők Országos Szövetsége szerint ettől nem lendül fel a lakásépítés.

Bővebben...
 
A szocialista önkormányzat kuplerájt pénzel PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:25

Bordélyház működik és tiltott kéjelgés folyik a szocialista vezetésű XVIII. kerületi, az önkormányzat által üzemeltetett sportszállóban - derült ki a Hír Televízió Célpont című pénteki adásából. Pestszentlőrinc-Pestszentimre fideszes képviselői büntetőfeljelentést tettek az ügyben szombaton a helyi rendőrkapitányságon

Bővebben...
 
Tölgyessy: A baloldal még fel se fogta, mekkorát bukott Gyurcsánnyal PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:11

Tölgyessy Péter szerint a baloldal hihetetlenül nagy intoleranciát mutat a politikai másság iránt. A politikai elemző az InfoRádiónak azt mondta: csak egy-két év múlva fogjuk megtudni, mit hozott valójában a gyurcsányizmus.

 

Bővebben...
 
Aranytalan pást PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 10. szombat, 09:45
A legfényesebb éremből nem hoztak vívóink a világbajnokságról
Ha a legutóbbi olimpiai szereplést nézzük, akkor akár hátra is dőlhetünk vívóink világbajnoki teljesítményétől. Ha azonban az elmúlt évek világbajnokságait – vagy a sportág történelmét –, akkor inkább dőljünk stílszerűen a kardunkba a törökországi teljesítmény ismeretében. Vívóink arany nélkül zárták a világviadalt, egy ezüst-, valamint három bronzérmük az éremtáblázaton is mindössze a nyolcadik helyet jelenti: Magyarország előtt végzett többek közt Ukrajna, Románia, vagy az Egyesült Államok. A kardvívók kitettek magukért, a többi fegyvernemet a párbajtőr-csapat mentette meg ezüstérmével.
Bővebben...
 
Nyílt nap volt a Nemzeti Színházban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 09. péntek, 12:23

Nyílt nap volt a Nemzeti Színházban 2009. szeptember 26-án, szombaton. Ennek örömére regisztráltam a Nemzeti honlapján egy kulisszajárásra, aznap délutánra. A gyülekezés helyszíne a színház épülete mögött található díszletszállító rámpa volt, amely a Nemzeti Színház Soroksári út felőli oldalán található, bejárata a Művészetek Palotája felé néz.

Bővebben...
 
Hatodszorra sem sikerült PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 05:55
Már csak a bonyolult matematika juttathatja ki Magyarországot a focivébére
Tavasszal elhittük, nyáron fogadkoztunk, az ősz elején reménykedtünk, az októberi eső azonban elmosta a rózsaszín ködöt. Pedig a „kicsik” sikerén felbuzdulva a „nagyok” olyan doppingra tehettek szert, amilyenről az ellenfél nem is álmodhatott. Aki viszont jóval többet veszíthetett volna a lisszaboni Estadio Luz fényárjában. Az U20-as magyar labdarúgó válogatott egyedüli európaiként jutott az egyiptomi VB elődöntőjébe. A nagyok utolsó esélyüket szalasztották el a jövő évi világbajnokságra való kijutáshoz azzal, hogy három góllal simán kikaptak Portugáliától. Így sorrendben a hatodik focivébé zajlik majd nélkülünk.
Bővebben...
 
Csak később segíthet a banki magatartási kódex PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:51
A már bajban lévő fogyasztókon aligha, a később eladósodott ügyfeleken viszont segíthet a banki magatartási kódex – áll a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének közleményében.
Bővebben...
 
A népszerűtlen lépések a jövőt szolgálják PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:32

Bajnai-interjú a Frankfurter Allgemeine Zeitungban 
Egy német újságnak adott interjúban Bajnai Gordon kizárta, hogy a jövő évi parlamenti választásokon miniszterelnök-jelöltként indulna.

Bővebben...
 
Baloldaliság és válságkezelés PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 18:13

Egy baloldali kormánynak elemi kötelessége, hogy a kiszolgáltatottak mögé álljon

Bővebben...
 
Kamu PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 11. vasárnap, 14:29
Miért sürgős az egészségügyi miniszternek, hogy a H1N1 kamuvírus és placebo vakcinája mielőbb forgalomba kerüljön? Miért fontos Székely Tamásnak, hogy hatmillió embert, ha akarja, ha nem, beoltsanak a neki roppant hasznos védőanyaggal?
Bővebben...
 
Ki fizeti a révészt? PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 09. péntek, 12:56
Egyszer volt. Hol nem volt? És igaz is volt. Volt egyszer egy állami szakszervezeti mozgalom Magyarországon. Akkor történt, amikor a dolgozók egymás sarkát taposva tették a komolyabbnál komolyabb munkafelajánlásokat a szocializmus győzelemre vitele érdekében. Kiválasztott érdekvédelmi vezetőik pedig harcosan buzdították képviseltjeiket az újabb sikerek megcélzására.
Bővebben...
 
TISZTELGÉSEM ROBERT CAPA ELŐTT PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 09. péntek, 12:17
Már az első alkalommal, mikor megláttam a fotóját, éreztem, ő egy különleges ember- látnom kell a kiállítását. Mert az övé, hisz Robert Capa volt az a világhírű fényképész, aki elérte: a fotós a negatívot saját tulajdonaként kezelheti, ezáltal több magazinnak is eladhatja egyszerre.
Tegnap óta csak neki tisztelgek… Gondolatban, versben, ajánlásban- most cikkben. Aki kicsit is úgy érzi, nem találja helyét a világban, menjen el a Ludwig Múzeumba (Bp., Lágymányosi – híd , pesti hídfő ) október 11-ig, este nyolcig tartanak nyitva. Másfél-két órát rá kell szánni, mert egy olyan másfél órás filmet láthat az ember, amely… szavakba nem foglalható.
Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 3 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld