Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Naplószerű jegyzetek PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 18. vasárnap, 16:21

2009. október 18. 

Ónody Éva, akinek az írásai újabban a Ring Magazin portálon is megjelennek, néhány hete öt kis nyomtatott füzettel lepett meg, amely a Makovecz Imre-féle Magyar Művészeti Akadémia által szervezett szalagra rögzített beszélgetéseket tartalmazza. Elképesztően sokszínű, izgalmas, színvonalas képet festve mind megszólalókról, mind pedig a magyar művészetről, sőt némely vonatkozásban még a magyar tudomány és társadalom állapotáról is. Ami persze, ha végignézünk az előadók névsorán – Supka Magdolna, Molnár Tamás, Török Ferenc, Pongrác Zoltán, Cserny József, Kiss Dénes, Somogyi Győző, Sulyok Imre, Kő Pál, Sára Sándor, Schrammel Imre, Dubrovay László, Gyulai Líviusz, Vathy Zsuzsa, Kaján Tibor, Eigel István, László Gyula, Shéner Mihály, Jankovics Marcell, Péri József, Fekete György, Bozay Attila, Mészöly Dezső, Szakonyi Károly, Balassa Sándor, Bencsik István, Finta József, Szokolay Sándor, Nagy Gáspár, Gion Nándor, Fekete György, Sunyovszky Sylvia, Jókai Anna, Orosz István és külön a fel, illetve közbeszólókén –, nem is igen meglepő. A továbbiakban az itt elhangzottakból emelek ki néhány rövid részletet, remélve, hogy ezzel némileg megoszthatom az élményt, amit ezek a kiadványok számomra jelentettek.
Bővebben...
 
Kövér biztos a győzelemben PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 15. csütörtök, 06:59
Kövér László bízik abban, hogy a Fidesz kormányra kerülése után kezdődő elszámoltatások következtében volt miniszterek is bíróság elé állnak majd. A Fidesz országos választmányának elnöke az MTI-nek adott interjújában leszögezte: pártja jelenlegi előnye az MSZP számára már ledolgozhatatlan.
Bővebben...
 
Meghívó az XII. kerületi Alkotóművészek szalonjába PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 14. szerda, 15:09
Szeretettel várjuk Önt és családját a kerületi alkotó művészek szalonjába, ahol 
Bővebben...
 
Szép lesz, fiúk! PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 21:14
A magyar utánpótlás válogatott bronzéremért játszhat a világbajnokságon
Az átformált rigmus üzenet, részint a játékosoknak, de főképp az örök elégedetleneknek. Utóbbiaknak csak azért, hogy lássák már be: magyar (nagypályás) labdarúgó válogatott – felejtsük el végre, hogy különbözik utánpótlás meg felnőtt – világbajnoki (!) elődöntőbe (!!) jutott. Egy „ejnye” szintű megjegyzés is túlzás bármilyen rossz megoldásra… de amit néhány fórumon egy-egy játékosnak, vagy a csapatnak címzett az utóbbi napokban néhány üzenetben-ítész „szurkoló”, annak az a tanács, hogy ne nevezze magát annak.
Bővebben...
 
Akadálymentes Magyarország PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 17:44

Régóta gondolkodom azon, hogy radikális lépéseket kellene tenni az akadálymentesség érdekében, mert sírni tudna a lelkem, amikor végiggurulva bármely pontján az országnak, alig találok kerekesszékkel, bottal, mankóval, nem látó szemmel, nem halló füllel, nem pengeéles elmével, babakocsival és pufók angyalkalábbal, vagy éppen hófehér hajjal hozzáférhető helyet.

 

Bővebben...
 
61. könyvvásár Frankfurtban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 10:36

Kína díszvendégségével kedden nyit a 61. Frankfurter Buchmesse. A megnyitón Angela Merkel kancellár is felszólal. A világ legnagyobb könyvvására először a szakma, majd a hét végén a nagyközönség számára is nyitva áll majd. Száz országból 3800 kiállító
és 3100 német könyves mutatkozik be.

 

Bővebben...
 
Demszky Gábor udvari tanácsadói PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 10:11

2005-ben, két évvel később és idén szeptemberben is a Profil Pénzügyi Szolgáltatások Kft. nyerte el a budapesti önkormányzat pénzügyi tanácsadó szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárását.

Bővebben...
 
Virtuális Budapest PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 15. csütörtök, 18:36

Felbukkanása óta az egyik legnépszerűbb térkép a virtualitást kedvelők (és már-már az azt ellenzők körében is) az ismert webes keresőmotor, a Google „Földje”. Budapest kiemelt helyre került, főleg a belváros: a Lágymányosi híd, Puskás stadion, Hajógyári sziget, Hűvösvölgy által körbezárt területet már mi magunk építhetjük fel.

Bővebben...
 
2010. évi büdzsé PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 14. szerda, 15:19

A Fidesznek a 2010-es költségvetéshez benyújtott módosító javaslatai összesen 450 milliárd forintot "mozgatnak meg" - közölte az ellenzéki párt alelnöke.

 

Bővebben...
 
Utólagos zajszigetelés PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 14. szerda, 14:37
Mit tehetünk, ha egy házban szükségessé válik bizonyos helyiségek, falfelületek utólagos zajszigetelése? Az utólagos zajszigetelés általában körülményes és költséges dolog, de nem teljesen lehetetlen – foglalta össze az Építinfo. Az épület ún. testhangjait, amelyeket az épület szerkezete vagy bizonyos szerkezeti elemei közvetítenek utólag kiszűrni igen költséges. A léghangok, amelyeket a levegő közvetít (pl. a házimozi hangszórói vagy az utcazaj) ellen már lehet utólag védekezni.

 

Bővebben...
 
Robert Capa-Ludwig Múzeum PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 18:10

Robert Capa kiállítás:2009. július 03. - 2009. október 11.

A „koraérett budapesti sihedernek, akit végül Robert Capa néven ismert meg a világ, eszébe sem jutott fotós babérokra törekedni. Írónak készült, riportokat és regényeket akart írni.” – jegyzi meg Richard Whelan kultúrtörténész, Capa első életrajzának szerzője. A filmmel is folyamatosan kacérkodó Capa fotóriporterré és háborús tudósítóvá válását alapvetően határozta meg a történelem alakulása, valamint a fotográfia felgyorsult technikai fejlődése, a mozgófilm hatására az 1920-as évekre átalakuló képes nyomtatott sajtó, a fotográfusok finomodó eszköztára és stratégiái.

Bővebben...
 
Megoldás az éhínség ellen PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 16:33

Az éhezés már ma is az egyik legkomolyabb probléma, amivel szembe kell néznie az emberiségnek. A helyzet pedig csak súlyosabb lesz, ahogy egyre többen leszünk, s a klímaváltozás miatt mind kevesebb a termőterület. Szerencsére a technológia segítségével megsokszorozható a termények hozama, s akár a kopár vidékek is buja termőföldekké változtathatóak. 

Bővebben...
 
Carla Bruni vallomása PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 10:13


Nicolas Sarkozy francia elnök neje, Carla Bruni a nyilvánosság előtt, dokumentumfilmben vall pszichoterápiájáról, amelyet fia születése után kezdett.

 

Bővebben...
 
Romák elhelyezkedése a közigazgtásban PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 10:02

Még három napig lehet jelentkezni a diplomás roma munkavállalók közigazgatásban való elhelyezkedését segítő programra 

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 2 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld