Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Meghalt Bujtor István PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:57
Hatvanhét éves korában elhunyt Bujtor István – közölte az Origo.hu-val Talabér Márta, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. A város színházát igazgató művész július végén került kórházba, életveszélyes állapotban.

 

Bővebben...
 
Mégsem harmadolják a gyermektkezési normatívát PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:48

Egyeztetnek a gyermekétkeztetés normatívájáról: biztos, hogy csökken, de az is, hogy nem annyival, mint amennyivel azt tervezték.

Bővebben...
 
Jobb, mint a BKV: Milliós kórházi fizetések - Itt a lista! PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:13

A legjobban fizetett fővárosi kórházigazgató bruttó bére 1,7 millió forint havonta - derül ki a Heti Válasz birtokába jutott "bérlistáról". Három kórházi vezető bére is meghaladja a BKV-vezérnek a Budapesti Közlekedési Vállalattól felvett 1,5 millió forintos illetményét.

 

Bővebben...
 
Három királyfi, három királylány PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 19:15

A "hármas" számnak nemcsak a népszokásokban, rítusokban és népmesékben van nagy jelentősége, hanem az emberi gondolkodásban is: háromszor kell valamit ismételni, hogy a kívánt eredmény bekövetkezzék, s a cselekvés a befejezettség, a teljességgel megáldottság érzésével párosuljon. A legtöbb tett a harmadik fázisban kulminál és ér véget, ami után új dolgok vehetik kezdetüket. Ez az egyik oka annak, hogy a magyar népmesékben a harmadik gyerek az, aki megold olyan problémákat, amelyeket addig nem sikerült. Vagyis a "harmadik gyerek" nem más, mint a jövő, a folytonosság, a teljességgel megáldottság záloga. Ezt az archetipikus bölcsességet lehet újra élővé tenni a társadalomban a mesék segítségével.

 

Bővebben...
 
Obamának már jobban tetszik a magyar gazdaság PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 10:41

Impresszívek azok a lépések, amelyeket a magyar kormány a közelmúltban tett - cáfolt rá korábbi negatív példálózására Barack Obama amerikai elnök, amikor kezett fogott Bajnai Gordonnal New Yorkban. A magyar miniszterelnök jelezte, lemond, ha az Országgyűlés nem fogadja el a költségvetést.

 

Bővebben...
 
A miniszter nem vette túl komolyan a jogszabályokat PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 10:07

Oszkó Péter luxusvillával harcol a válságkezelés honi frontján  

Tudatosan követett el szabálysértést budai luxusvillája építésénél Oszkó Péter – ezt maga a pénzügyminiszter ismerte el tegnap a köztévé reggeli műsorában. Azt mondta, a statikusa javaslatára tért el az engedélyezett tervektől, a pincét kellett nagyobbra építeni.

 

Bővebben...
 
Apa csak egy van! PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 09:57

Hogy teheti sikeresebbé gyerekét?

 Vajon mi az apák szerepe a gyereknevelésben? A vita talán egyidős az emberiséggel, miközben apák és anyák milliárdjai nevelték fel gyermekeiket. Az utóbbi időben a pszichológia mellett a biológiai tudományok képviselői is megkísérlik a kutatás objektív eszközeivel körüljárni ezt a kérdést, amely szorosan kapcsolódik a férfi és női szerepekről folyó általános vitához.

 

Bővebben...
 
Az MTV azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte szerződését PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:51
Hétfőtől új reggeli közéleti műsor indul

Azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte című reggeli műsorát készítő társasággal kötött szerződését a Magyar Televízió (MTV) - értesült több érintettől pénteken az MTI. A köztelevízió honlapján már be is jelentette egy új reggeli műsor indítását, melynek címe: Ma reggel. 

 

Bővebben...
 
Megkezdődött a G20-as csúcs Pittsburgh-ben PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:43

Tüntetés a G20-akkal szemben

Megkezdődött csütörtökön a világ legnagyobb fejlett, illetve fejlődő gazdaságait, valamint az Európai Uniót tömörítő G20-as csoport vezetőinek csúcsértekezlete az Egyesült Államok északkeleti részén lévő Pittsburgh városában. A kétnapos tanácskozást a pénzügyi válság következményeinek szentelik, s annak, hogy miként lehetne megakadályozni az ilyen krízisek újbóli kirobbanását. A G20-ak elleni tüntetőket máris könnygázzal kellett megfékezni. 

Bővebben...
 
Sokasodó problémák az új Ptk körül PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 13:10

A Fidesz csak az utóbbi hónapokban kritizálta élesen az új magánjogi kódexet

Noha a parlament többsége hétfőn megszavazta, erősen kérdéses, hogy a jelenlegi formában és a tervezett időpontokban hatályba léphet-e az új Polgári Törvénykönyv. Sólyom László október második hetében dönt arról, hogy emel-e alkotmányossági vagy politikai vétót, de az Alkotmánybíróság is "fogást találhat" az új, főbb elemeiben csak jövő májustól hatályba lépő kódexen. Aggályai vannak Baka András főbírónak is, a kormányra készülő Fidesz pedig várhatóan mindent elkövet majd, hogy "elgáncsolja" a szabályozást. Az Országgyűlés novemberben fogadhatja el az új Ptk-t életbe léptető törvényt.

 

Bővebben...
 
Október 6-án kezdődik a 2010-es költségvetés vitája PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 10:48

Október 6-án kezdi a parlament a 2010-es költségvetés általános vitáját – mondta Világosi Gábor, az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.

 

Bővebben...
 
Hárommillió szingli nem találja egymást? PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 10:30

Bridget Jones, Szex és New York, Állítsátok meg Terézanyut! - nem véletlen, hogy ennyi film készült az új világjelenségről. Kínában kevés a nő, a svédek nem sietik el a dolgot, mi magyarok pedig hamar elválunk.

 

Bővebben...
 
Színtelen, szagtalan, de életveszélyes PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24. csütörtök, 10:05

Beszivárog

A WHO jelentése szerint a lakóépületekben szivárgó radon gáz a dohányzás után a második legnagyobb kockázatot jelenti a tüdőrák kialakulásában. A lakóépületek a radon mellett egyéb életveszélyes anyagokat is tartalmaznak. 

 

Bővebben...
 
Zuschlag-per: a minisztériumnak szóltak PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 23. szerda, 20:19

Ami Ladoshoz köthető

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 2002 után annak ellenére folyósította a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezeteknek a pályázati pénzeket, hogy az ellenőrzést végző szervezet a pályázatok visszavonására tett javaslatot - mondta egy tanú a Zuschlag János és társai ellen folyó per szerdai tárgyalási napján. 

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 10 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld