Címlap

ÍRJATOK, ÍRJANAK A RINGBE, VÁROM!
Egy nyarat idéző őszi napon születtem Magyarország fővárosában, Budapesten. Azóta több más világvárosban éltem: Bostonban, Londonban, Romában, Prágában és Moszkvában is, de a „hely, ahol otthon vagyok", mindig Budapest marad. Itt jártam egyetemre, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem bölcsészkarára. Itt találtam meg életem párját, Szerencsés Károlyt, akinek már sok-sok éve vagyok a felesége. Itt születtek a kislányaim, Dorka és Anna. Életem úgy kanyarodott, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Tanítok. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem tanszékén, vezető oktatóként. 2004-ben habilitáltam az ELTE-n. Van két új szenvedélyem is: a műsorvezetés és internetes újságom, a Ring Magazin.
Írjatok, írjanak bele, várom! Földesi Margit főszerkesztő e-mail címem: foldesi.margit@ringmagazin.hu

Tovább készítik a Nap-keltét! PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 06:36
Megszűnik a Nap-kelte az MTV-n, helyette hétfőtől Ma reggel címmel indít saját műsort a köztévé. Tegnap Dobos Menyhért közéleti igazgató személyesen adta át a felmondólevelet Gyárfás Tamásnak. A producer ennek ellenére nem állította le a produkció gyártását, mondván, műsorának 2010-ig élő szerződése van a csatornával.
Bővebben...
 
Lengyelország megtiltja a náci szimbólumokkal folyó kereskedelmet PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 06:12
Lengyelország a büntető törvénykönyv szigorításával meg akarja tiltani, hogy náci szimbólumokkal kereskedjenek a hazai bolhapiacokon és az interneten.
Bővebben...
 
Átadták a Színikritikusok Díját PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 05:46
Péntek este adták át az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerést, a Színikritikusok Díját. A szakmai grémium többek között Csákányi Eszter, Hajduk Károly és Pálfi Ervin teljesítményét tartotta kiemelkedőnek. A legjobb rendezés díját Zsótér Sándor kapta. Az elismeréseket a budapesti Thália Színházban adták át a díjazottaknak.
Bővebben...
 
Kiosztotta a BKV átalakításával kapcsolatos feladatokat Horváth Csaba PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 05:32
Munkaindító egyeztetésen osztotta ki pénteken a szakembereknek a BKV átvilágításával és reformjával kapcsolatos feladatokat Horváth Csaba főpolgármester-helyettes. Egy - másfél hónap alatt kell kidolgozniuk azokat a javaslatokat, amik megteremtik a főváros közösségi közlekedésének alapjait - mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.
Bővebben...
 
Hunvaldnak az előzetesben nem jár fizetés PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:27

Az előzetes letartóztatásban lévő köztisztviselők és polgármesterek esetében - több törvény együttes értelmezésével - a jogi helyzet most is világos, számukra nem jár díjazás - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. 

Bővebben...
 
„Nem utalt semmilyen jel arra, hogy fertőzött lenne” PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:17

A Tolna megyei Tengelicen hunyt el a új típusú influenzavírus második magyar áldozata, akinek hozzátartozója pénteken megerősítette: a férfinak nem voltak tünetei – az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a községben nincs újabb, H1N1 vírus okozta fertőzésben szenvedő beteg. 

 

Bővebben...
 
Ereszd meg, húzd meg! PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:11

Óriási hibát vétett Székely Tamás. Bár az első félévben évek óta nem látott pénz ömlött az egészségügybe, mire a tárcavezető észbe kapott, csak drámai megszorítással lehet visszavenni a milliárdokat. Októberben minden eddiginél nagyobb elvonás jön.

 

Bővebben...
 
Álkulcs oldja meg a kerékbilincset PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 06:28

Semmilyen bűnt nem követ el az, aki autójáról kulccsal vagy álkulccsal leszedi a kerékbilincset – értesült a Bors. Ha az autós nem rongálja meg, nem viszi el a kocsi rögzítésére szolgáló szerkezetet, csak a kiszabott közlekedési bírságot kell megfizetnie. A közterület-felügyeletnél is meglepődtek, amikor ezt közöltük velük.

Bővebben...
 
Mennyit keresnek a magyar, a szlovák és a cseh állami vezetők? PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 06:02
A magyarországi állami szféra vezetőinek átlagbére, illetve jutalmai is magasabbak, mint szlovák és cseh kollégáiké, ugyanakkor a magánszférát is figyelembe véve a magyar menedzserek az utolsó helyen állnak - derül ki a Merces munkaerő-piaci vállalat felméréséből.
Bővebben...
 
Influenza: nem vettek mintát az elhunyt férfi családtagjaitól PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 26. szombat, 05:39
Nem vettek mintát a H1N1 vírus második magyar áldozatának családtagjaitól. A férfi rokonainak az ÁNTSZ szerint nincsenek influenzaszerű tüneteik, pedig a családtagok több napja betegek, köhögnek és fújják az orrukat. Az elhunyt fiú apja szerette volna, ha a családtagoktól vesznek mintát, ezért azonban fejenként 15 ezer forintot kellene fizetnie.
Bővebben...
 
Megnyílt a 15. Budapesti Lakásvásár PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:33
Energiahatékony építészeti megoldásokkal ismerkedhetünk

Megnyílt a 15. Budapesti Lakásvásár pénteken Budapesten, ezúttal 145 cég mutatkozik be, míg legutóbb, a tavaszi rendezvényen még 140 kiállító volt.

 

Bővebben...
 
Tízmillió dollárt adnának egy jobb villanykörtéért PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:20

10 watt

Tízmillió dollárt kap az a cég vagy magánszemély, aki képes energiatakarékos változatot készíteni Amerika legkedveltebb fényforrásából, a 60 wattos izzóból, írja a New York Times. 

 

Bővebben...
 
Anglia eddigi legnagyobb kincsleletét találták meg PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:13

Valószínűleg minden idők legnagyobb angolszász kincslelete került elő egy szántóföld mélyéről. A teljesen még fel sem dolgozott anyag összesen vagy másfél ezer darabból áll. A közép-angliai Staffordhsire grófságban találta meg egy fémdetektorral dolgozó amatőr kincskereső.

 

Bővebben...
 
Rekordszinten a német fogyasztói bizalom PDF Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 25. péntek, 14:07

Németországban 16 hónapja a legmagasabb szintre nőtt a fogyasztói bizalom a GfK piackutató októberi előremutató felmérése szerint.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...


Oldal 9 / 310

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld